18Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΠΑΡΙΣΙ, ΓΑΛΛΙΑ, 2011

Κεντρικό θέμα: «Οι θρησκευτικές αξίες στον κόσμο της οικονομικής κρίσης».
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 18ης Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), στην οποία συμμετείχαν περίπου είκοσι πέντε κοινοβούλια και ομάδες βουλευτών από διάφορες χώρες. Η Συνέλευση πραγματοποιήθηκε στο Κολλέγιο Βερναρδίνων (Collège des Bernardins)- ένα ιστορικό μνημείο το οποίο βρίσκεται στην καρδιά του Παρισιού και διαθέτει μια ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική, μοναδικούς χώρους και πολλές εγκαταστάσεις.

Η πόλη των Παρισίων, ως τόπος διεξαγωγής της Γενικής Συνέλευσης, επελέγη, προκειμένου, εκτός των πολλών άλλων, να τιμηθεί και η επί 86 χρόνια αδιάλειπτη λειτουργία του Ινστιτούτου του Αγ. Σεργίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κων/πόλεως, στην έδρα του οποίου εμπλουτίστηκε επί σειρά ετών η θεολογική σκέψη.

Στο πλαίσιο της Συνέλευσης ομίλησαν μεταξύ άλλων οι κκ. Ιωάννης Πέτρου, Καθηγητής του Τομέα Ηθικής και Κοινωνιολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με θέμα: «Η οικονομική κρίση και το ζήτημα των αξιών», ο Σύμβουλος της Δ.Σ.Ο. καθηγητής κ. Valery Alexeev επί του κεντρικού θέματος, ο Σύμβουλος της Δ.Σ.Ο. Δρ Κώστας Μυγδάλης με θέμα: «Οι θρησκευτικές αξίες στον κόσμο της Οικονομικής κρίσης. Επισημάνσεις πάνω στο θέμα» καθώς και ο κ. Bertrand Vergely, Καθηγητής Ηθικής του Ινστιτούτου Αγ. Σεργίου με θέμα: «Η παγκοσμιοποίηση από την τρομοκρατία στην πνευματικότητα».

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγ. Σεργίου και ενημερώθηκαν για την ιστορία του ινστιτούτου. Κατά τη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκαν συμπληρωματική ψηφοφορία για τη θέση του Γενικού Γραμματέα και του Ταμία και του Προέδρου της Επιτροπής Κανονισμού της Δ.Σ.Ο για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο απολογισμός της δράσης της Συνέλευσης όπως και ο οικονομικός απολογισμός, ψηφίσθηκαν από το σύνολο των αντιπροσωπειών.
Επί πλέον η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τον προγραμματισμό δράσης καθώς και τον οικονομικό προϋπολογισμό για τον επόμενο χρόνο.
Στην Γενική Συνέλευση παρουσιάσθηκε το νέο ετήσιο Ενημερωτικό Δελτίο και τα πρακτικά της 17ης Γενικής Συνέλευσης του έτους 2010 στο Ερεβάν.
Η Γενική Συνέλευση μετά από διαβουλεύσεις και παρεμβάσεις βουλευτών, ενέκρινε ψήφισμα που κατέθεσε η Αρμενική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, ψήφισμα που κατέθεσε η Κυπριακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, δήλωση που κατέθεσε η Παλαιστινιακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία καθώς και ψήφισμα – συμπεράσματα πάνω στο κεντρικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης.

Δήλωση: Για τον σεβασμό και την υπεράσπιση των θρησκευτικών ελευθεριών των αραβικών χριστιανικών κοινοτήτων και τη δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους

Ψήφισμα: Περί της Γενοκτονίας, που διεπράχθη στην Οθωμανική αυτοκρατορία εναντίων των χριστιανικών λαών: Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων

Ψήφισμα: Για την παραβίαση των θρησκευτικών ελευθεριών των εγκλωβισμένων ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα από την Τουρκία εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ψήφισμα – Συμπεράσματα

Συλλογή φωτογραφιών photocamera30

Related Articles

Back to top button