ΣΤΟΚΧΟΛΜΗ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο. ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Συμμετοχή του Αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα της Δ.Σ.Ο.
σε συνέδριο του Κοινοβουλίου της Σουηδίας με θέμα:
«Η ξεχασμένη γενοκτονία του 1915»
Σε συνέχεια πρόσκλησης από το Κοινοβούλιο της Σουηδίας, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), Βουλευτής κ. Ιωάννης Αμανατίδης συμμετείχε και ομίλησε σε εκδήλωση με θέμα: «Η ξεχασμένη γενοκτονία του 1915», στη Στοκχόλμη, 21 Απριλίου 2015. Τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. συνόδευσαν οι Σύμβουλοι της Δ.Σ.Ο. κ.κ. Κώστας Μυγδάλης και Valery Alekseev.

Stockholm20154

Κατά την ομιλία του ο Αν. Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο., παρουσία μελών του Σουηδικού Κοινοβουλίου, τόνισε μεταξύ των άλλων: «…Θεματοφύλακες της ιστορικής μνήμης είναι η ζώσα παράδοση των λαών, η επιστήμη της ιστορίας, η εκπαιδευτική γνώση που παρέχει το κάθε κράτος προς την νεολαία και άλλοι φορείς και χώροι μελέτης.
Η ιστορική μνήμη είναι η μήτρα των λαών, μέσα στην οποία κυοφορείται η διδαχή και η αυτογνωσία των νέων γενεών. Ο κοινοβουλευτισμός όμως κατέχει το μεγάλο μερίδιο στην προσπάθεια συντήρησης και ανάδειξης της ιστορικής μνήμης των λαών μας. Οι βουλευτές ως ζώσα και εξελισσόμενη συνείδηση των λαών, οφείλουν νομοθετούντες και ελέγχοντες να προστατεύσουν και να αναδείξουν ακριβώς την ιστορική μνήμη μην υπακούοντες σε κελεύσματα που προτάσσουν τις οποίες πολιτικές συγκυρίες της στιγμής. Τις Θερμοπύλες της ιστορικής μνήμης των λαών, πρέπει να τις φυλάξουμε εμείς, αγαπητοί συνάδελφοι , «…ποτέ από το χρέος μη κινούντες…» όπως λέει ο μεγάλος μας ποιητής Κώστας Καβάφης…».

Stockholm20152

Ο κ. Αμανατίδης είχε συνάντηση με την Γ΄ Αντιπρόεδρο του Σουηδικού Κοινοβουλίου κ. Esabelle Dingizian, με τον Μητροπολίτη Σουηδίας και πάσης Σκανδιναβίας κ. Κλεόπα, καθώς και με τα μέλη του Κοινοβουλίου της Σουηδίας κ.κ. Robert Halef και Sotiris Delis.
Στοκχόλμη, 21 Απριλίου 2015. Δελτίο τύπου της Δ.Σ.Ο. σε μορφή PDF pdf30
Συλλογή φωτογραφιών photocamera30

Related Articles

Back to top button