ΚΟΛΥΜΠΑΡΙ ΧΑΝΙΩΝ, 13-19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019. ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων αφιερωμένων στα 25 χρόνια από την ίδρυση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσής Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) και σε συνέχεια του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού εικονογραφικής τέχνης της Δ.Σ.Ο. με θέμα: «Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ», στις εγκαταστάσεις της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, από 13 έως τις 19 Απριλίου 2019 διεξήχθη Συμπόσιο σύγχρονης εικονογραφικής τέχνης με θέμα: «Είναι η παράδοση δεσμευτική για την συνέχιση της εικονογραφικής εκκλησιαστικής τέχνης;».

Στο Συμπόσιο έλαβαν μέρος 40 αγιογράφοι και ειδικοί –εμπειρογνώμονες από 14 χώρες του κόσμου: Αίγυπτο, Αρμενία, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Γεωργία, Ελλάδα, Κύπρο, Λετονία, Πολωνία, Ρωσία, Ρουμανία, Ουκρανία και Σερβία. Στη διάρκεια του Συμποσίου κατατέθηκαν ουσιαστικές προτάσεις και εκφράστηκαν ιδέες για τη συνέχιση του εγχειρήματος. Διοργανώθηκαν εργαστήρια αγιογραφίας ενώ τα έργα των αγιογράφων παραχωρήθηκαν στην ΟΑΚ.

Στο πλαίσιο του Συμποσίου προβλήθηκε βίντεο, αφιερωμένο στα 25 χρόνια της οργάνωσης, ενώ την έναρξη των εργασιών του Συμποσίου κήρυξε ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. βουλευτής Δρ Ανδρέας Μιχαηλίδης.

 
Κολυμπάρι Χανίων, 13-19 Απριλίου 2019. Συμπόσιο σύγχρονης εικονογραφικής τέχνης pdf30
Συλλογή Φωτογραφιών photocamera30

Related Articles

Back to top button