ΣΟΦΙΑ, 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

Ημερίδα με θέμα: «Η Κυριλλο-μεθοδιανή παράδοση στην Ορθοδοξία»
P3290237M
Την Τρίτη, 31 Μαρτίου 2009 τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. συμμετείχαν στο συνέδριο με θέμα: «Η Κυριλλο-μεθοδιανή παράδοση στην Ορθοδοξία» το οποίο συνδιοργάνωσαν η Εθνοσυνέλευση της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας με την Ακαδημία Επιστημών της Βουλγαρίας και την Δ.Σ.Ο. Την κήρυξη έναρξης εργασιών του συνεδρίου έκανε ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της
Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Georgi Pirinski ενώ απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. κ. Sergei Popov, και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. κ. Θεοχάρης Τσιόκας.
P3300283M
Επίσης, εισηγήσεις παρουσίασαν: ο καθηγητής κ. Valery Alexeev, Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος για την Ενότητα των Ορθοδόξων Λαών, Σύμβουλος της Δ.Σ.Ο., με θέμα: «Η Κυριλλο-μεθοδιανή κληρονομιά και η ενότητα της Ευρώπης» καθώς και ο Ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ κ. Ιωάννης Ταρνανίδης, Καθηγητής της Ιστορίας και Γραμματείας των Σλαβικών Ορθοδόξων Εκκλησιών, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Σλαβικών Μελετών με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή Ιδέα υπό το φως των Οικουμενικών μηνυμάτων της Κυριλλο-μεθοδιανής ιεραποστολής».

Επιπλέον, τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. είχαν συνάντηση με τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας κ. Georgi Pirinski καθώς και με τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Βουλγαρίας κ.κ. Μάξιμο.

Η Διεθνής Γραμματεία της Δ.Σ.Ο. εξέδωσε ‘Δήλωση’ αναφορικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Βουλγαρίας για παραβίαση θρησκευτικών ελευθεριών. pdf30

Related Articles

Back to top button