ΑΘΗΝΑ, 15 – 16 ΜΑΡΤΙΟΥ 2010.

Η Διεθνής Γραμματεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) και η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Δ.Σ.Ο. διοργάνωσε διημερίδα στην Αθήνα, 15 – 16 Μαρτίου 2010. Οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο Αμφιθέατρο του Φιλολογικού Συλλόγου Νικαίας.
2010_03_15_9_17M
Θέμα της διημερίδας ήταν: «Η έννοια του “ξένου” στην Ορθόδοξη παράδοση».
2010_03_15_9_40M
Στην διημερίδα συμμετείχαν βουλευτές από την Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, και Παλαιστίνη. Επιπλέον, συμμετείχαν προσωπικότητες από το χώρο της εκκλησίας, της πολιτικής και του γενικότερου χριστιανικού στοχασμού.
Image0055M
Ο επικεφαλής της Ελληνικής Κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Δ.Σ.Ο. κ. Τηλέμαχος Χυτήρης απηύθυνε χαιρετιστήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Φίλιππου Πετσάλνικου.
2010_03_15_9_7M
Παρουσιάστηκαν οι εξής εισηγήσεις επί του κεντρικού θέματος:
• «Η έννοια του “ξένου” στην ορθόδοξη θεολογία και η σημερινή πραγματικότητα» από τον κ. Στυλιανό-Άγγελο Παπαθεμελή, Πρόεδρο της “Δημοκρατικής Αναγέννησης”

• «Ο ξένος που δέχομαι, ο ξένος που γίνομαι. Αναμέτρηση με τις έννοιες του ξένου» από τον Δρα Θανάση Ν. Παπαθανασίου, Αρχισυντάκτη του περιοδικού ‘Σύναξη’

• «Κύπρος: από την συνύπαρξη στον διαμελισμό» από το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κύπρου κ. Άγγελο Βότση, Πρόεδρο της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Δ.Σ.Ο.
• «Σύγχρονες προκλήσεις και Ορθόδοξη παράδοση» από τον Σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. Δρα Κώστα Μυγδάλη

• «Το Εθνικό και Καθολικό (Γενικό) στην Ορθόδοξη αυτογνωσία» από τον Σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. καθ. Valery Alexeev
Τέλος, πραγματοποιήθηκε Στρογγυλή Τράπεζα με θέμα: Η Ευρώπη της ετερότητας: ανεκτικότητα ή πολυπολιτισμικότητα;

Related Articles

Back to top button