19Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΠΡΑΓΑ, ΤΣΕΧΙΑ, 2012

Κεντρικό θέμα: «Προκλήσεις δημοκρατίας σε περιόδους παγκόσμιας οικονομικής κρίσης».
Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της 19ης Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), στην οποία συμμετείχαν είκοσι έξι κοινοβούλια και ομάδες βουλευτών από διάφορες χώρες. Η Τελετή Έναρξης της Γενικής Συνέλευσης πραγματοποιήθηκε στη Γερουσία της Δημοκρατίας της Τσεχίας και την κήρυξη έναρξης των εργασιών έκανε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών και Συνταγματικών Υποθέσεων της Γερουσίας της Δημοκρατίας της Τσεχίας κ. MiroslavAntl. Χαιρετισμό προς τους συνέδρους απηύθυνε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Πράγας, Μητροπολίτης Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστόφορος καθώς και ο Χριστιανός Ορθόδοξος Βουλευτής της Τσέχικης Δημοκρατίας κ.  JaroslavFoldyna.

Στο πλαίσιο της Συνέλευσης ομίλησαν μεταξύ άλλων οι κκ. Michał TomaszKamiński, Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο Σύμβουλος της Δ.Σ.Ο. καθηγητής ValeryAlexeev με θέμα: «Η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και τα προβλήματα της δημοκρατίας», ο κ. Μιχαήλ Σπουρδαλάκης, Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα: “Οικονομική κρίση και συρρίκνωση της δημοκρατίας.  Προκλήσεις και προοπτικές” και ο Σύμβουλος της Δ.Σ.Ο. Δρ Κώστας Μυγδάλης με θέμα: «Δημοκρατικοί θεσμοί και νέες τεχνολογίες».

Κατά τη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκαν εκλογές των οργάνων για τα επόμενα δύο χρόνια.

Ο απολογισμός της δράσης της Συνέλευσης όπως και ο οικονομικός απολογισμός, ψηφίσθηκαν από το σύνολο των αντιπροσωπειών.

Επί πλέον η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τον προγραμματισμό δράσης καθώς και τον οικονομικό προϋπολογισμό για τον επόμενο χρόνο.

Στην Γενική Συνέλευση παρουσιάσθηκε το νέο ετήσιο Ενημερωτικό Δελτίο, τα πρακτικά της 18ης Γενικής Συνέλευσης του έτους 2011 στο Παρίσι καθώς και άλλες εκδόσεις πρακτικών δραστηριοτήτων της Δ.Σ.Ο..

Η Γενική Συνέλευση μετά από διαβουλεύσεις και παρεμβάσεις βουλευτών, ενέκρινε ψήφισμα που κατέθεσε η Κυπριακή κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία, καθώς και ψήφισμα – συμπεράσματα πάνω στο κεντρικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης.

Ψήφισμα – Συμπεράσματα

Ψήφισμα για την επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της

Τα Όργανα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας

Επιλέξτε για να δείτε φωτογραφίες  

Related Articles

Back to top button