15Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΡΟΔΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, 2008

Κεντρικό θέμα: «Η κρίση του παγκοσμίου αξιακού συστήματος ως πρόκληση για την Χριστιανική ορθοδοξία»
Η 15η επετειακή Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, 26 – 28 Ιουνίου 2008.

2008Rodos
Οι εργασίες της 15ης Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. διεξήχθησαν στο ξενοδοχείο Capsis, ενώ η επίσημη τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στην Παναγία του Κάστρου στην παλαιά πόλη της Ρόδου την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008.Στην Γενική Συνέλευση συμμετείχαν κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες από τα κάτωθι Κοινοβούλια-μέλη της Δ.Σ.Ο.: Αλβανία, Αρμενία, Αυστραλία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιορδανία, Καζακστάν, Κύπρος, Λετονία, Λευκορωσία, Λίβανος, Λιθουανία, Ουκρανία, Ουγκάντα, Παλαιστίνη, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Σουδάν, Συρία καθώς και από το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου υπό το καθεστώς του παρατηρητή.Εισηγήσεις επί του κεντρικού θέματος της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκαν:

  • “Ο ρόλος των Ορθόδοξων Θεολογικών Σπουδών σε ένα σύγχρονο λαϊκό κράτος” από τον καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου
  • “Τα παράδοξα της Δημοκρατίας στον 21ο αιώνα: Εκφυλισμός των εννοιών και αξιών” από την Διδάκτορα Ιστορίας, Πρόεδρο του Ιδρύματος Ιστορικών Προοπτικών και Επιστημονικό συνεργάτη της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Δρ. κα Natalia Narochnitskaya

Προτάσεις διεξαγωγής της 16ης Γενικής Συνέλευσης το 2009 κατετέθησαν από τις αντιπροσωπείες των κρατών – μελών της Ουγκάντα και της Σερβίας.

Έκδοση Πρακτικών

Ψήφισμα – Συμπεράσματα

Συλλογή φωτογραφιών photocamera30

Related Articles

Back to top button