15Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΡΟΔΟΣ, ΕΛΛΑΔΑ, 2008

Κεντρικό θέμα: «Η κρίση του παγκοσμίου αξιακού συστήματος ως πρόκληση για την Χριστιανική ορθοδοξία»
Η 15η επετειακή Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο, 26 – 28 Ιουνίου 2008.

2008Rodos
Οι εργασίες της 15ης Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. διεξήχθησαν στο ξενοδοχείο Capsis, ενώ η επίσημη τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στην Παναγία του Κάστρου στην παλαιά πόλη της Ρόδου την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2008.Στην Γενική Συνέλευση συμμετείχαν κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες από τα κάτωθι Κοινοβούλια-μέλη της Δ.Σ.Ο.: Αλβανία, Αρμενία, Αυστραλία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Εσθονία, Ιορδανία, Καζακστάν, Κύπρος, Λετονία, Λευκορωσία, Λίβανος, Λιθουανία, Ουκρανία, Ουγκάντα, Παλαιστίνη, Πολωνία, Ρουμανία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Σουδάν, Συρία καθώς και από το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου υπό το καθεστώς του παρατηρητή.Εισηγήσεις επί του κεντρικού θέματος της Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκαν:

 • “Ο ρόλος των Ορθόδοξων Θεολογικών Σπουδών σε ένα σύγχρονο λαϊκό κράτος” από τον καθηγητή του Τμήματος Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιλτιάδη Κωνσταντίνου
 • “Τα παράδοξα της Δημοκρατίας στον 21ο αιώνα: Εκφυλισμός των εννοιών και αξιών” από την Διδάκτορα Ιστορίας, Πρόεδρο του Ιδρύματος Ιστορικών Προοπτικών και Επιστημονικό συνεργάτη της Ακαδημίας Επιστημών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Δρ. κα Natalia Narochnitskaya
 • Προτάσεις διεξαγωγής της 16ης Γενικής Συνέλευσης το 2009 κατετέθησαν από τις αντιπροσωπείες των κρατών – μελών της Ουγκάντα και της Σερβίας.

  Έκδοση Πρακτικών

  Ψήφισμα – Συμπεράσματα

  Συλλογή φωτογραφιών photocamera30

  Related Articles

  Back to top button