ΑΘΗΝΑ, 7 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΛΟΥΘΗΡΑΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗ ΔΑΝΙΑ.

Επίσκεψη αλληλεγγύης και ενημέρωσης πραγματοποίησε στην Ελλάδα αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευαγγελικής Λουθηρανής Εκκλησίας στη Δανία τη Δευτέρα, 7 Δεκεμβρίου 2015. Την αντιπροσωπεία αποτελούσαν ο Αρχιεπίσκοπος Κοπεγχάγης Peter Skov-Jakobsen, η κα Mette Bock, Βουλευτής της Δανίας, η κα Karen Johanne Klint, Βουλευτής της Δανίας, ο Αιδεσιμότατος Niels Nymann Eriksen και η Αιδεσ. Margrete Auken, Ευρωβουλευτής από τη Δανία. Την αντιπροσωπεία συνόδευαν ο κ. Dan Biswas και ο κ. Kenneth Brant Hansen από το κέντρο υποστήριξης ανήλικων προσφύγων «Faros», το οποίο εδρεύει στην Αθήνα από το 2014.
2015_Denmark_1
Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) κ. Ιωάννης Αμανατίδης καθώς και ο Σύμβουλος της Δ.Σ.Ο. Δρ. Κώστας Μυγδάλης ενημέρωσαν τα μέλη της αντιπροσωπείας για τη δράση και τις πρωτοβουλίες της Δ.Σ.Ο. για θέματα πολιτικών παρεμβάσεων ανά τον κόσμο, ώστε να υπάρξει πολιτική και θρησκευτική συνεννόηση μεταξύ διαφορετικών ομάδων, κομμάτων, κοινωνικών συσσωματώσεων κ.α. Επίσης, ενημέρωσαν τα μέλη της αντιπροσωπείας για τα έντονα ανθρωπιστικά προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω και της μεταναστευτικής κρίσης.
2015_Denmark_2
Ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. τόνισε την επιτακτική ανάγκη διαλόγου μεταξύ των πολιτικών, των θρησκευτικών ηγετών και των νέων ανθρώπων.
Ο Αρχιεπίσκοπος Κοπεγχάγης χρησιμοποίησε τη ρήση «Εάν δεν υπάρχει ειρήνη μεταξύ των θρησκειών, τότε δεν θα υπάρχει ειρήνη μεταξύ των λαών» και πρότεινε την συνεργασία στο μέλλον, της Δ.Σ.Ο με το Κοινοβούλιο της Δανίας
Τέλος, διανεμήθηκαν αναμνηστικά καθώς και εκδόσεις της Δ.Σ.Ο. σχετικές τόσο με τη δράση της οργάνωσης αλλά και με την οικονομική κρίση και την έξαρση του πολιτικού και θρησκευτικού εξτρεμισμού.
Αθήνα, 7 Δεκεμβρίου 2015. Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευαγγελικής Λουθηρανής Εκκλησίας στη Δανία. pdf30

Related Articles

Back to top button