Αθανάσιος Δαβάκης

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης: Ο Θανάσης Δαβάκης γεννήθηκε στις 18 Μαρτίου του 1962 στην Αθήνα. Κατάγεται από τα Κεχριάνικα του Δήμου Ανατολικής Μάνης.
Οικογενειακή Κατάσταση: Είναι έγγαμος και έχει μία κόρη.
Επάγγελμα: Δικηγόρος.
Σπουδές: Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης (1980-1984) και Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1984-1986), λαμβάνοντας τα αντίστοιχα πτυχία. Διετέλεσε μεταπτυχιακός υπότροφος στο Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών τού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.
Ξένες γλώσσες: Αγγλική και γαλλική.


Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Πολιτεύθηκε με τη Νέα Δημοκρατία τον Απρίλιο του 1990, ως υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας και έχει εκλεγεί βουλευτής στις εκλογές του 1993, του 1996, του 2000, του 2004, του 2009, του Μαΐου και Ιουνίου 2012 και στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015. Κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών του θητειών έχει διατελέσει Γραμματέας και Κοσμήτωρ τής Βουλής ενώ μετέχει σε διάφορες Διαρκείς και Ειδικές Επιτροπές, όπως της Δημόσιας Διοίκησης – Δημοσίας Τάξεως και Δικαιοσύνης, Οικονομικών, Εξωτερικών και Άμυνας, Έρευνας και Τεχνολογίας, Βιβλιοθήκης της Βουλής.
Την 17η Σεπτεμβρίου 2020, κατά τη διάρκεια των εκλογών της 27ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) τοποθετήθηκε Επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Συνεργασίας της Δ.Σ.Ο. με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο και Μέλος της Ομάδας Συνεργασίας της Δ.Σ.Ο. με το Διεθνές Δίκτυο Καθολικών Νομοθετών (ICLN).

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στη Πολεμική Αεροπορία ως έφεδρος Ανθυποσμηναγός (1984-1986).
Διετέλεσε Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης από τίς 26/6/2013 έως τις 10/6/2014. Είναι Επίτιμο Μέλος τής Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, του Φιλολογικού Συλλόγου “Παρνασσός” και της Εταιρείας Λακωνικών Σπουδών.
Από τον Απρίλιο του 2008 έως τον Σεπτέμβριο του 2009 διετέλεσε Πρόεδρος του ΟΓΕΕΚΑ «Δήμητρα» (Οργανισμός Γεωργικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης & Απασχόλησης).
Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (1986) και εργάζεται (κατά διαστήματα), ως δικηγόρος.
Του έχει απονεμηθεί ο Σταυρός Αξίας και Τιμής για την προσφορά διακεκριμένων υπηρεσιών, στα πλαίσια των καθηκόντων του ως υφυπουργού Εθνικής Αμύνης. Έχει Αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Καθημερινή, Εστία, Απογευματινή και στον Οικονομικό Ταχυδρόμο, για θέματα Πολιτικής, Γεωργίας, Πολιτισμού και Άμυνας. Ερασιτεχνικές Απασχολήσεις : Γεωργία, Διάβασμα, Βάδην, Κολύμβηση.

Related Articles

Back to top button