Konstantin Zatulin (Ρωσια)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ ΖΑΤΟΥΛΙΝ

Μέλος του Κοινωνικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας,
Διευθυντής του Ινστιτούτου των χωρών της ΚΑΚ
(Ινστιτούτο Διασποράς και Ολοκλήρωσης),
Βουλευτής της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας
πρώτης (1993-1995), τέταρτης (2003-2007) και πέμπτης (2007-2011) σύγκλησης

Προσωπικά Στοιχεία

Ο Konstantin Fedorovich Zatulin γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 1958 στο Batumi (Adjarian Αυτόνομης Δημοκρατίας της Γεωργιανής Σοβιετικής Σοσιαλιστικής Δημοκρατίας) στην οικογένεια αξιωματικού. Από τη πλευρά του πατέρα του – Zatulin Fedor, ο οποίος ήταν συνταγματάρχης συνοριακών στρατευμάτων της ΕΣΣΔ και τη μητέρας του – Zatulina (Fedorova) Βέρα Ιβάνοβνα οι πρόγονοί του ήταν αρχικά από την περιοχή του Ντον και ήταν Κοζάκοι από το Ντον, οι οποίοι έχουν ταφεί στην πόλη του Σότσι.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Ο Κ. Zatulin αποφοίτησε από το σχολείο μέσης εκπαίδευσης και άρχισε να εργάζεται στην επικράτεια του Κρασνοντάρ. Το 1977 εισήλθε στο Τμήμα Ιστορίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας του M.V. Lomonosov. Το 1985 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο στο Τμήμα Ιστορίας του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας.
Κατά τα έτη σπουδών ασχολήθηκε ενεργά με τη δημόσια εργασία και μέσω του Συμβουλίου των Νέων επιστημόνων εργάστηκε στην Κεντρική Επιτροπή της Κομσομόλ (Κομουνιστικής Νεολαίας).
Το 1989-1993 υπήρξε ιδρυτής και διευθυντής της Ένωσης των νέων επιχειρηματιών της ΕΣΣΔ.
Το 1991-1992 προσχώρησε στη νέα ομάδα ηγετών της Μόσχας με επικεφαλής τον Yu M. Luzhkov. Ήταν ένας από τους ιδρυτές του Συμβουλίου Επιχειρηματιών στο πλαίσιο του δήμου και της κυβέρνησης της Μόσχας το 1992 επί της δημαρχίας Γιούρι Λουζκόβ. Υπήρξε Σύμβουλος του Luzhkov από το 1997 έως το 2010 (σε εθελοντική βάση).
Το 1993 εκλέχτηκε στην Κρατική Δούμα της πρώτης σύγκλησης, όπου εκλέχθηκε Πρόεδρος της νεοσυσταθείσας επιτροπής για τις με της χώρες μέλη της ΚΑΚ (Κοινοπολιτείας των Ανεξαρτήτων Κρατών ) και τους συμπατριώτες. Ήταν πρόεδρος της Επιτροπής για το στόλο της Μαύρης Θάλασσας (1995), ξεκίνησε τη δημιουργία της Επιτροπής για τις υποθέσεις των συμπατριωτών του Εξωτερικού (1994) και το Συμβούλιο των συμπατριωτών της Κρατικής Δούμας της Ρωσικής Ομοσπονδίας (1995).
Από το 1996 μέχρι σήμερα είναι διευθυντής του Ινστιτούτου των χωρών της ΚΑΚ (Ινστιτούτο Διασποράς και Ολοκλήρωσης) που δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία του. Το Ινστιτούτο είναι το πρώτο και μέχρι στιγμής το μόνο επιστημονικό ίδρυμα που ασχολείται με τη μελέτη των προβλημάτων του πλησίον στο εξωτερικό και την κατάσταση των συμπατριωτών μας στο εξωτερικό.
Τον Νοέμβριο του 1998, ο Zatulin εξελέγη Πρόεδρος του κοινωνικό-πατριωτικού κινήματος «Power» και έγινε ένας από τους ιδρυτές της Πανρωσικής οργάνωσης «Πατρίδα» και από την 1 Δεκεμβρίου 2001, μετά την ενοποίηση της οργάνωσης «Πατρίδα» και του κινήματος «Ενότητα» – διετέλεσε μέλος του Κεντρικού Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος «Ενωμένη Ρωσία».
Το 2003 εξελέγη στην Κρατική Δούμα της τέταρτης σύγκλησης από την εκλογική περιφέρεια Orekhovo-Borisov της Μόσχας. Το 2007 εκλέχθηκε εκ νέου βουλευτής της Κρατικής Δούμα της πέμπτης σύγκλισης με τον κατάλογο υποψηφίων που καταρτίστηκε από το κόμμα «Ενωμένη Ρωσία». Όλα αυτά τα χρόνια εργάστηκε στην Κρατική Δούμα στην Επιτροπή Αναφορών και Σχέσεων της ΚΑΚ με τους Συμπατριώτες
Από το 2002 έως το 2011 Zatulin ξεκίνησε τη μετάδοση της εβδομαδιαίας τηλεοπτικής εκπομπής «Continent» (σχετικά με τα προβλήματα στο μετασοβιετικό χώρο), της εκπομπής «Πολιτική κουζίνα» και «Κατ ‘αρχήν».
Συγγραφέας των βιβλίων “33 και μια άλλη ιστορία από τη ζωή της ηπείρου μας” (Μόσχα, 2003), “Ανάμεσα στην Ανατολή και τη Δύση. Ουκρανία στο πλαίσιο της Πορτοκαλί Επανάστασης (Μόσχα, 2005), «Ρωσία και Αμπχαζία: Δύο χώρες – ένας λαός» (Μόσχα, 2011).
Από τις 16 Ιανουαρίου 2008 έως 5 Απριλίου 2011 – Α’ Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κρατικής Δούμα για Υποθέσεις και Σχέσεις της ΚΑΚ με τους Συμπατριώτες.

Από το 2004 έως το 2011 υπήρξε μέλος της μόνιμης αντιπροσωπείας της Κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας. Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς πολιτικής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), από το 2008 έως το 2012.
Στις 21 Φεβρουαρίου 2015, με προεδρικό διάταγμα, διορίστηκε μέλος του Κοινωνικού Επιμελητηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Είναι παντρεμένος (από το 1979). Σύζυγος – Ζατουλίνα (Κοζίτσινα) Ζίνανα Κεσαρέννα. Η κόρη του Dasha, γεννημένη το 1986, εργάζεται ως αναλυτής στην Τράπεζα Ταμιευτηρίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Η εγγονή του Νάντια γεννήθηκε το 2007.
Αγαπάει τον αθλητισμό, ήταν πρωταθλητής του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μόσχας (MSU) του sambo. Επί του παρόντος είναι αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας πολεμικού sambo της Μόσχας, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Ομοσπονδίας Sambo. Παίζει τένις, αρχηγός της δεύτερης ομάδας τένις της Κρατικής Δούμα. Από τον Ιανουάριο του 2016 μέλος της Ρωσικής Γεωγραφικής Εταιρείας.

Related Articles

Back to top button