23Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, 4 – 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2016

2016_Thessalonica_1M

Κεντρικό θέμα «Θεμελιώδεις παγκόσμιες αλλαγές – Ορθόδοξη άποψη».


Με την παρουσία των Προέδρων των Κοινοβουλίων της Ελλάδας και της Ρωσικής Κρατικής Δούμα κ.κ. Νικόλαο Βούτση και Sergey Naryshkin, οι εργασίες της 23ης ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) έλαβαν χώρα στη Θεσσαλονίκη στην οποία συμμετείχαν είκοσι έξι κοινοβούλια και ομάδες βουλευτών από διάφορες χώρες.

2016_Thessalonica_2M

Η τελετή έναρξης πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού της Θεσσαλονίκης, την Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016. Την έναρξη των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης κήρυξαν οι Πρόεδροι των Κοινοβουλίων της Ελλάδας και της Ρωσικής Κρατικής Δούμα κ.κ. Νικόλαος Βούτσης και Sergey Naryshkin, οι οποίοι μαζί με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης κ. Sergey Popov και τον Γενικό Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. κ. Ιωάννη Αμανατίδη, εγκαινίασαν την έκθεση: «Άθως. Το Άγιον Όρος» στον προαύλιο χώρο του Μουσείου.

2016_Thessalonica_3MM

Χαιρετιστήρια μηνύματα απέστειλαν: η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Βˈ και ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος. Στην επίσημη τελετή έναρξης χαιρετισμό απηύθυναν η Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (Μακεδονίας-Θράκης), κα Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.
Επιπλέον, χαιρετιστήριο μήνυμα απέστειλε η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Ομοσπονδίας της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσικής Ομοσπονδίας κα Valentina Ivanovna Matviyenko.
Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συμμετείχαν εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών: από το Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών η κα Kristina Mantasasvili, από την Κ.Σ. ΟΣΕΠ ο Αναπλ. Γενικός Γραμματέας κ. Μιλτιάδης Μακρυγιάννης, από την Κοινοβουλευτική Ένωση Ρωσίας – Λευκορωσίας ο κ. Andrey Naumovich καθώς και η Πρόεδρος του Κινήματος “Movement for Politics & Policy for Unity (MppU)” κα Letizia de Torre.


Επιπλέον, έγινε η απονομή βραβείων του 2ου διαγωνισμού φωτογραφίας της Δ.Σ.Ο. με θέμα: «Καταστροφή των μνημείων της Χριστιανικής Ανατολής».
Η Γενική Συνέλευση μετά από διαβουλεύσεις και παρεμβάσεις βουλευτών, ενέκρινε ψήφισμα– συμπεράσματα.

23η γενική συνέλευση, ψήφισμα–συμπεράσματα pdf30

Κατά τη Γενική Συνέλευση πραγματοποιήθηκαν εκλογές των οργάνων της Δ.Σ.Ο.

 

Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης: Sergei Popov (Ρωσία)

Γενικός Γραμματέας: Ανδρέας Μιχαηλίδης (Ελλάδα)
Αναπληρωτής Γραμματέας: Αθανάσιος Μπούρας (Ελλάδα)
Ταμίας: Σταύρος Αραχωβίτης (Ελλάδα)
Σύμβουλοι: Δρ. Κώστας Μυγδάλης (Ελλάδα), Καθ. Valery Alexeev (Ρωσία)

Διεθνής Γραμματεία Δ.Σ.Ο.:
Jaroslav Nilov (Ρωσία)
Άγγελος Βότσης (Κύπρος)
Zakaria Kutsnashvili (Γεωργία)
Vasil Antonov (Βουλγαρία)
Joseph Iskander (Σουδάν)
Andrejs Klementievs (Λετονία)

Συλλογή φωτογραφιών photocamera30

Related Articles

Back to top button