17Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, ΕΡΕΒΑΝ, ΑΡΜΕΝΙΑ, 2010

Κεντρικό θέμα: «Η συνεισφορά της Ορθοδοξίας στο γίγνεσθαι και την ανάπτυξη της κρατικής υποστάσεως των χωρών της ανατολικής Χριστιανικής παράδοσης»

Έκδοση Πρακτικών
Η Γενική Συνέλευση φέτος πραγματοποιήθηκε στο Ερεβάν της Αρμενίας. Η συμβολή της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας υπήρξε καθοριστική για την επιτυχή διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης.

Σημαντική επίσης υπήρξε η συμβολή της Αυτού Αγιότητας του Καθολικού Πατριάρχη των Αρμενίων Καρέκιν Β΄.

Η φετινή Γενική Συνέλευση είχε ως κεντρικό θέμα: «Η συνεισφορά της Ορθοδοξίας στο γίγνεσθαι και την ανάπτυξη της κρατικής υποστάσεως των χωρών της ανατολικής Χριστιανικής παράδοσης».

Στα πλαίσια της Συνέλευσης ομίλησαν μεταξύ άλλων οι κκ. Babken Harutyunyan, Διδάκτορας – Καθηγητής Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Ερεβάν, Αντεπιστέλλον μέλος της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών της Αρμενίας, Πρόεδρος του τμήματος Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Ερεβάν, Αντώνιος- Αιμίλιος Ταχιάος, Ομότιμος καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αντεπιστέλλον μέλος Ακαδημίας Αθηνών, Αλλοδαπό μέλος Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών και Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών με θέμα: «Η συμβολή της Εκκλησίας στη δημιουργία των κρατών της ανατολικής χριστιανικής παράδοσης», ο Valery Alexeev, καθηγητής Φιλοσοφίας και Σύμβουλος της Δ.Σ.Ο. (Ρωσία) με θέμα: «Κράτος και Εκκλησία» καθώς και ο Κώστας Μυγδάλης, Διδάκτωρ Θεολογίας και Σύμβουλος της Δ.Σ.Ο. (Ελλάδα) με θέμα: «Κράτος-Εκκλησία-Κοινωνίας σήμερα».

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. πραγματοποίησαν επίσκεψη στο μνημείο θυμάτων της Γενοκτονίας των Αρμενίων όπου κατέθεσαν στεφάνι και φύτεψαν δενδράκι εις μνήμη τους.

Στην Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο συμμετείχαν 16 κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες από Κοινοβούλια – μέλη της Δ.Σ.Ο καθώς και η κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία του Μαυροβουνίου με καθεστώς παρατηρητή.

Η Γραμματεία αναπτύσσοντας τον απολογισμό της ετήσιας δραστηριότητάς της δέχθηκε ευμενή σχόλια για τις πρωτοβουλίες τις οποίες ανέπτυξε κατά το διαρρεύσαν έτος, και ιδιαίτερα για την συνεργασία της Δ.Σ.Ο. με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο και την έγκριση συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δύο σωμάτων. Ο απολογισμός της δράσης της Συνέλευσης όπως και ο οικονομικός απολογισμός, ψηφίσθηκαν από το σύνολο των αντιπροσωπειών.

Επί πλέον η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τον προγραμματισμό δράσης για τον επόμενο χρόνο.

Στην Γενική Συνέλευση παρουσιάσθηκε ακόμη το νέο ετήσιο ενημερωτικό δελτίο και τα πρακτικά της 16ης Γενικής Συνέλευσης του έτους 2009 στο Βελιγράδι.

Η Γενική Συνέλευση μετά από διαβουλεύσεις και παρεμβάσεις συναδέλφων, ενέκρινε ψήφισμα που κατέθεσε η Αρμενική κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία καθώς και ψήφισμα – συμπεράσματα πάνω στο κεντρικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης. Τέλος, πραγματοποιήθηκαν εκλογές των οργάνων της Δ.Σ.Ο για τα επόμενα δύο χρόνια.

ΨΗΦΙΣΜΑ: Περί της διατήρησης μνημείων αρμενικής χριστιανικής πνευματικότητας και πολιτισμού στην περιοχή και της ειρηνικής επίλυσης του προβλήματος του Ναγκόρνο Καραμπάχ

ΨΗΦΙΣΜΑ – ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ: «Η συνεισφορά της Ορθοδοξίας στο γίγνεσθαι και την ανάπτυξη της κρατικής υποστάσεως των χωρών της Ανατολικής Χριστιανικής παράδοσης»

Συλλογή φωτογραφιών photocamera30

Related Articles

Back to top button