ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ, 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ 46Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΠΟΝΤΟΥ (Κ.Σ.ΟΣΕΠ)

2015_BUCHAREST_NOVEMBER3

Το μέλος της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο., Μέλος του Κοινοβουλίου της Ρουμανίας κ. Petru Andea, εκπροσώπησε την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) υπό το καθεστώς του παρατηρητή στις εργασίες της 46ης Ολομέλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (Κ.Σ.ΟΣΕΠ) και απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. κ. Ιωάννη Αμανατίδη.
2015_Bucharest 2015_2
Στην ομιλία του ο κ. Andea, μεταξύ άλλων, τόνισε: «…Η περιοχή μας σήμερα, αλλά και η Ευρώπη ολόκληρη, βιώνει ένα άλλο δράμα. Αυτό της μεγάλης προσφυγιάς, αυτό της υποχρεωτικής μετανάστευσης μεγάλου αριθμού Σύριων, Αφγανών και κατοίκων της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής. Η Μεσόγειος, το Αιγαίο αντί για θάλασσα ειρήνης πολιτισμού και ασφάλειας, έχει μεταβληθεί σε υγρό τάφο νεογέννητων παιδιών και βρεφών στα παγωμένα νερά του χειμώνα. Και αυτές είναι οι δικές μας θάλασσες. Αυτές που τόσους αιώνες ενώνουν τους πολιτισμούς μας και τις προσπάθειες ανάπτυξης των λαών μας για ένα καλλίτερο αύριο για όλους μας. Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να επιτρέπουμε αυτό το δράμα. Κανείς από εμάς αλλά και κανένας πολίτης των χωρών μας δεν μπορεί να μένει ασυγκίνητος από αυτήν την κατάσταση. Πρέπει όλοι μας να απευθύνουμε έκκληση στις κυβερνήσεις μας για τον τερματισμό αυτής της ανθρωποφαγικής διαδικασίας…»
Βουκουρέστι, 26 Νοεμβρίου 2015. Συμμετοχή στην 46η ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Οικονομικής Συνεργασίας Εύξεινου Πόντου (Κ.Σ.ΟΣΕΠ). pdf30

Related Articles

Back to top button