ΤΙΡΑΝΑ, ΑΛΒΑΝΙΑ 18 – 20 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2002

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποίησε την συνεδρίασή της η Γραμματεία της ΔΣΟ στην πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα, στα μέσα Νοεμβρίου. Επιτυχία την οποία εξασφάλισε το ενδιαφέρον που επέδειξε, για την παρουσία της Γραμματείας της ΔΣΟ στην Αλβανία, το Αλβανικό Κοινοβούλιο και ο Πρόεδρός του κ. Servet Pellumbi όπως επίσης και όλοι οι Ορθόδοξοι κατά το θρήσκευμα Αλβανοί βουλευτές με τους οποίους τα μέλη της Γραμματείας συναντήθηκαν. Οι αντιπρόσωποι του Αλβανικού Κοινοβουλίου στην ΔΣΟ, βουλευτές κ.κ. Gaqo Apostoli και Bardhyl Londo, εξέφρασαν σε συνέντευξη τύπου την ιδιαίτερη ικανοποίησή τους για την συμμετοχή του Κοινοβουλίου τους στην ΔΣΟ, επισημαίνοντας άλλωστε το γεγονός πως το Αλβανικό Κοινοβούλιο είναι από τα ιδρυτικά μέλη της Συνέλευσης. 
Η Γραμματεία ασχολήθηκε με θέματα που έχουν σχέση με την δραστηριότητα της ΔΣΟ το 2003, επιπλέον δε ο ταμίας της Γραμματείας, Έλληνας βουλευτής και υφυπουργός ανάπτυξης της ελληνικής κυβέρνησης κ. Δ. Γεωργακόπουλος, κατέθεσε στην Γραμματεία έκθεση ορκωτού λογιστή που αφορά την οικονομική πορεία της ΔΣΟ από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, στην οποία αποτυπώνεται όλη η διαχειριστική κατάσταση.

Επίσης, ενημερώθηκε από τον Γραμματέα για τους νέους χώρους γραφείων τους οποίους αποκτά η ΔΣΟ στο κτίριο των διεθνών σχέσεων της Βουλής των Ελλήνων, μετά από την απόφαση του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Α. Κακλαμάνη, για την ανετότερη στέγαση της Γραμματείας. (Η απόφαση αυτή έρχεται ως συνέχεια προηγούμενης απόφασης του κ. Κακλαμάνη, με την οποία το 2002 εξέδωσε και κυκλοφόρησε στην ελληνική γλώσσα τα πρακτικά της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ το 2001 στην Πάτμο.
Κατά την διάρκεια της παραμονής τους στα Τίρανα, τα μέλη της Γραμματείας είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τον Πρόεδρο του Αλβανικού Κοινοβουλίου κ. Servet Pellumbi, με τον οποίον συζήτησαν θέματα που εκτός των άλλων αφορούσαν την ενεργότερη συμμετοχή του Κοινοβουλίου του στις δραστηριότητες της ΔΣΟ.
Επιπλέον συναντήθηκαν με Την Αυτού Μακαριότητα Τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο. Κατά την συνάντηση είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τον Μακαριότατο για το έργο που επιτελεί η Ορθόδοξη Αρχιεπισκοπή στην χώρα και να επισκεφθούν μαζί του το Νοσοκομείο της Αρχιεπισκοπής, το αρτιότερο ίσως ίδρυμα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πρωτεύουσας.

Related Articles

Back to top button