Τηλεδιάσκεψη, 4 Οκτωβρίου 2022. Συνεδρίαση της διευρυμένης Διεθνούς Γραμματείας Της Δ.Σ.Ο.

Τηλεδιάσκεψη, 4 Οκτωβρίου 2022. Συνεδρίαση της Διευρυμένης Διεθνούς Γραμματείας Της Δ.Σ.Ο. Την Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η συνεδρίαση της διευρυμένης Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο., με τη συμμετοχή βουλευτών μελών της Δ.Σ.Ο. από 15 χώρες (Αίγυπτος, Αρμενία, Βόρεια Μακεδονία, Γεωργία, Ελλάδα Ιορδανία, Κύπρος, Λευκορωσία, Λίβανος, Μολδαβία, Παλαιστίνη, Πολωνία, Ρωσική Ομοσπονδία, Σερβία, Σουδάν).

Στην ομιλία του ο Γενικός Γραμματέας του Διεθνούς Θεσμού, Δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, αναφέρθηκε στην ανάγκη για έκτακτη διευρυμένη σύνθεση του καταστατικού οργάνου της Δ.Σ.Ο. υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι: «Λόγω του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, καθώς και των μέτρων απαγόρευσης που έλαβαν οι ευρωπαϊκές χώρες στις επισκέψεις των συναδέλφων από τη Ρωσία, ήταν μοιραίο ότι θα εγερθούν σημαντικά εμπόδια στην λειτουργία του θεσμού μας.
Τηλεδιάσκεψη, 4 Οκτωβρίου 2022. Συνεδρίαση της Διευρυμένης Διεθνούς Γραμματείας Της Δ.Σ.Ο.
Δεδομένων των συνθηκών, αποφασίσαμε να αναβάλουμε την προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση μας, η οποία επρόκειτο να γίνει στην Αρμενία. Ήταν πολύ πιθανό οι περισσότερες κοινοβουλευτικές αντιπροσωπείες που συμμετέχουν στις εργασίες της Οργάνωσης μας να μην παρίσταντο, ακολουθώντας την επίσημη πολιτική των κρατών τους.
Τηλεδιάσκεψη, 4 Οκτωβρίου 2022. Συνεδρίαση της Διευρυμένης Διεθνούς Γραμματείας Της Δ.Σ.Ο.
Οι παραπάνω λόγοι δικαιολογούν, λοιπόν, την απόφαση μας να προχωρήσουμε σε δημιουργικές λύσεις και να προγραμματίσουμε μια διαδικτυακή Διευρυμένη Διεθνή Γραμματεία, προκειμένου να μπορέσουμε να συζητήσουμε με νηφαλιότητα για το μέλλον της Οργάνωσής μας».

Στη τηλεδιάσκεψη οι βουλευτές αντήλλαξαν απόψεις αναφορικά με τη διαχείριση της κατάστασης που προέκυψε ως απόρροια του ρωσο-ουκρανικού πολέμου, καθώς και την μελλοντική πορεία της Οργάνωσης ενόψει των μεταβαλλόμενων γεωπολιτικών εξελίξεων.

Τηλεδιάσκεψη, 4 Οκτωβρίου 2022. Συνεδρίαση της Διευρυμένης Διεθνούς Γραμματείας Της Δ.Σ.Ο.

Στη διάρκεια των εργασιών της Διευρυμένης Διεθνούς Γραμματείας παρουσιάστηκε ο απολογισμός των δραστηριοτήτων από τον Μάρτιο 2022 ως σήμερα. Επίσης, εγκρίθηκε ο προγραμματισμός δραστηριοτήτων της Οργάνωσης και ο οικονομικός προϋπολογισμός ως τον Μάρτιο του 2023. Τέλος, τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας αποφάσισαν ομόφωνα να αποδεχτούν την πρόσκληση της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας για πραγματοποίηση της επόμενης συνεδρίασης της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. στην Κύπρο.

Related Articles

Back to top button