Τιφλίδα, 30 Ιουνίου 2026. Συμμετοχή εκπροσώπου της ΔΣΟ στην 67η Γενική Συνέλευση της PABSEC

Tbilisi, 30 June 2026. Participation of a representative of the IAO to the 67th PABSEC General Assembly

Κατόπιν πρόσκλησης, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας της Γεωργίας στην Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), κ. Irakli Kadagishvili, εκπροσώπησε την ΔΣΟ στην 67η Γενική Συνέλευση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (PABSEC), που πραγματοποιήθηκε στην Τιφλίδα της Γεωργίας. Το κεντρικό θέμα της φετινής Συνέλευσης ήταν: «Τεχνητή Νοημοσύνη και περιφερειακή συνεργασία: Καινοτομία, διασυνδεσιμότητα και βιώσιμη ανάπτυξη στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας».

Tbilisi, 30 June 2026. Participation of a representative of the IAO to the 67th PABSEC General Assembly

Ο εκπρόσωπος της ΔΣΟ απηύθυνε προς τους συμμετέχοντες χαιρετισμό εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα της ΔΣΟ, δρ Μάξιμου Χαρακόπουλου, και του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης της ΔΣΟ, κ. Ioan Vulpescu.

Στην ομιλία του υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, «Η Συνέλευση σας πρόκειται να ασχοληθεί με το ζήτημα της Τεχνητής Νοημοσύνης σε μια εποχή με ιδιαίτερο πολιτικό και πολιτισμικό αποτύπωμα, ήτοι της περιοχή του Ευξείνου Πόντου. Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η περιοχή του Ευξείνου Πόντου έχει μετατραπεί σε πεδίο πολεμικών αναμετρήσεων. Η PABSEC είναι ένα αξιόπιστος δρων, που αξιοποιεί τον διάλογο και την διπλωματία ως μέσα για την ειρηνική διευθέτηση των διαφορών και την προαγωγή της ευημερίας των πολιτών της περιοχής του Ευξείνου Πόντου. Ευελπιστούμε ότι οι αποφάσεις και οι πρωτοβουλίες σας για οδηγήσουν την περιοχή του Εύξεινου Πόντου και πάλι στην σταθερότητα, την πολιτιστική συνοχή και την ειρηνική ένωση και συνεργασία μεταξύ παραδόσεων και λαών».

Tbilisi, 30 June 2026. Participation of a representative of the IAO to the 67th PABSEC General Assembly

Related Articles

Back to top button