ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ, 20 – 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2005. ΜΟΝΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ «ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ» (Κ.Ε.Ι.Σ.)

Cooperation-agreement_2005_1M

Την έδρα της Διεθνούς Γραμματείας της ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ (Δ.Σ.Ο.) στην Αθήνα, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Γραμματείας της ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΙΣΛΑΜΙΚΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ (Κ.Ε.Ι.Σ.) με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα πρέσβη κ. Ibrahim Ahmed Auf από 20 έως 23 Μαρτίου 2005 μετά από πρόσκληση της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. Πραγματοποιήθηκε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα, βουλευτή της Βουλής των Ελλήνων κ. Στυλιανό-Άγγελο Παπαθεμελή και τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. βουλευτή της Ρωσικής Κρατικής Δούμα κ. Σεργκέι Ποπώφ.

Cooperation-agreement_2005_2M

Η Κ.Ε.Ι.Σ. αποτελεί την κοινοβουλευτική ένωση του Οργανισμού Ισλαμικής Συνδιάσκεψης και συμμετέχουν σε αυτήν 47 κοινοβούλια έχει δε έδρα της την Τεχεράνη.

Η αντιπροσωπεία της Γραμματείας του Κ.Ε.Ι.Σ. επισκέφθηκε επίσης το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα, συναντήθηκε δε εκεί με ευρωβουλευτές και με τον διευθυντή του γραφείου κ. Γεώργιο Κασιμάτη.

Κατά την διάρκεια των συναντήσεων συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας των δύο πλευρών και μονογραφήθηκε από τους δύο Γενικούς Γραμματείς σχέδιο συνεργασίας.
Ας σημειωθεί πως την πρωτοβουλία συνεργασίας έλαβε η Γραμματεία της Δ.Σ.Ο. μετά από ανάλογη απόφαση της ετήσιας Γενικής της Συνέλευσης που έλαβε χώρα τον Ιούνιο του 2004 στο Κίεβο της Ουκρανίας.

ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ pdf30

Related Articles

Back to top button