ΡΟΔΟΣ, 15 – 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2008

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΚΑΘΗΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ

Στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του έτους του Αποστόλου Παύλου πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και άλλων ιεραρχών της Ορθοδοξίας στη Ρόδο, την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008.

Στη Ρόδο βρέθηκαν επίσης ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρος, οι Μακαριώτατοι Αρχιεπίσκοποι Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Κύπρου κ. Χρυσόστομος, Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, Πράγας – πασών χωρών Τσεχίας και Σλοβακίας κ. Χριστόφορος και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Τους προκαθήμενους των Ορθοδόξων Εκκλησιών υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος και εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.
Ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) βουλευτής – τ. Υπουργός κ. Αριστοτέλης Α. Παυλίδης συμμετείχε στις εκδηλώσεις και είχε συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας κ. Θεόδωρο, τους επικεφαλής των Ορθοδόξων Εκκλησιών καθώς και τους εκπροσώπους των.
Κατά το δείπνο που παρατέθηκε προς τιμή των προκαθημένων των Ορθοδόξων Εκκλησιών, ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) κ. Αριστοτέλης Α. Παυλίδης απηύθυνε προσφώνηση και προσέφερε αναμνηστικά δώρα εκ μέρους της Δ.Σ.Ο.

Related Articles

Back to top button