ΨΗΦΙΣΜΑ | 10η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ | ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ-ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΖΗΤΗΜΑ

Βίλνιους, 28 Ιουνίου 2003

Η κρίσιμη κατάσταση που επικρατεί στα Παλαιστινιακά και Ισραηλινά εδάφη έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο, κατά τρόπον ώστε στην ευρύτερη περιοχή να διακυβεύεται.
1. Εκφράζουμε την ανησυχία μας για την επιδείνωση της κατάστσης στα Παλαιστινιακά και Ισραηλινά εδάφη, και για τις συνέπειες που συνεπάγεται αυτή η επιδείνωση για τους λαούς της Παλαιστίνης και του Ισραήλ.
2. Καταδικάζουμε την τακτική της αμοιβαίας εκδίκησης.
3. Καταδικάζουμε τον περιορισμό των μετακινήσεων των νόμιμα εκλεγμένων πολιτικών αρχηγών.
4. Υποστηρίζουμε την αποστολή μιας διεθνούς δύναμης παρατηρητών στα Παλαιστινιακά και Ισραηλινά εδάφη, με σκοπό την παρεμπόδιση περαιτέρω αιματοχυσίας.
5. Καλούμε και τις δυο πλευρές να υποστηρίξουν την ειρηνευτική διαδικασία και να αγωνιστούν με συνέπεια για την δίκαιη επίλυση του Παλαιστινιακού και Ισραηλινού προβλήματος, επί τη βάσει των ισχύοντων ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών, και των συμφωνιών μεταξύ τους, θεωρώντας ότι μια τέτοια λύση θα συμβάλλει στην πρόοδο και την ευημερία τόσο του Παλαιστινιακού, όσο και του Ισραηλινού λαού, αλλά επίσης και στην σταθερότητα σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή και την περιοχή της Ανατ.Μεσογείου.

Related Articles

Back to top button