ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ, 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ-2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015. ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΩΝ-ΜΕΛΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΈΝΩΣΗΣ.

Γραφεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.
Συνήλθε στο κτήριο του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη η 4η Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων -μελών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης στην οποία συμμετείχε με την ιδιότητα του παρατηρητή η αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας. Ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. κ. Ιωάννης Αμανατίδης μιλώντας ενώπιον της Συνέλευσης, έθεσε με τρόπο σαφή τις ευθύνες της παγκόσμιας κοινότητας για την εξόντωση του Χριστιανικού πληθυσμού στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής σε μια προσπάθεια αλλαγής του γεωπολιτικού χάρτη της περιοχής.
«…Παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση, ζωές αθώων ανθρώπων που ανήκουν σε θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων ιδιαιτέρως των Χριστιανών από τις αρχαίες Εκκλησίες της Ανατολής, να αφαιρούνται από τρομοκρατικές πολιτικό-θρησκευτικές οργανώσεις παρόλο που πολλοί μουσουλμάνοι θρησκευτικοί ηγέτες διαφωνούν με την πρακτική εθνοτικών και θρησκευτικών εκκαθαρίσεων την οποία ακολουθούν οι προαναφερθείσες ομάδες».

2015_NY_10

Η ομιλία του κ. Αμανατίδη πραγματοποιήθηκε ενώπιον πλήθους προέδρων κοινοβουλίων και κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών, που έδειξαν ποικιλλοτρόπως τη συμπαράστασή τους προς τους δοκιμαζόμενους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής.

2015_NY_2

Κατά την διάρκεια της παρουσίας της στη Νέα Υόρκη η αντιπροσωπεία της Δ.Σ.Ο είχε διαδοχικές συναντήσεις με την Πρόεδρο του Λατινοαμερικανικού Κοινοβουλίου, τον Πρόεδρο του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου και τους Προέδρους των κοινοβουλίων Καναδά, Κύπρου και Ελλάδος και πολλών άλλων.

2015_NY_11

Νέα Υόρκη, 31 Αυγούστου-2 Σεπτεμβρίου 2015. Τέταρτη Παγκόσμια Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων-μελών της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης. pdf30

Related Articles

Back to top button