ΜΥΓΔΑΛΗΣ, Κωνσταντίνος

MIGDALISΣύμβουλος

Γεννήθηκε το 1952. Δρ. Θεολογίας, Αρχιτέκτονας, Σύμβουλος της Γραμματείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας. Παντρεμένος με την καρδιολόγο γιατρό Δωροθέα Τουρλιτάκη. Έχει έναν γιο, φοιτητή στο Α.Π.Θ.


Κοινωνικές – Πολιτικές Δραστηριότητες

Ειδικός γραμματέας της κοινοβουλευτικής επιτροπής «Θρησκευμάτων και Ορθοδοξίας» της Βουλής των Ελλήνων (1993-2001).
Μέλος της οργανωτικής επιτροπής του πανευρωπαϊκού συνεδρίου που διοργάνωσε η Βουλή των Ελλήνων με θέμα «Η Ορθοδοξία στην νέα Ευρωπαϊκή πραγματικότητα» (1993).
Σύμβουλος της Γραμματείας της «Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας», διεθνούς οργάνωσης κοινοβουλίων που εδρεύει στην Αθήνα από το 1993.
Εισηγητής σε συνέδρια και εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από κόμματα, φορείς και ιδρύματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό (Πανελλήνιος Σύλλογος Θεολόγων, Θεολογικός Σύνδεσμος, Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, Fontazione Agnelli, ASFER, κ.ά) που είχαν σχέση με την Ορθοδοξία και τον σύγχρονο κόσμο (1986-2004).
Ιδρυτικό μέλος της Εταιρείας Οικουμενικών Μελετών και Διορθόδοξης Πληροφόρησης που εδρεύει στην Θεσ/νίκη και μέλος του ΔΣ (1993- 2000).
Συμμετείχε σε ομάδες ερευνητών από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που εργάσθηκαν σε ερευνητικά προγράμματα με θέματα «Ευρωπαϊκή ταυτότητα, κράτος πρόνοιας, θρησκεία», «Η συμβολή του παράγοντα θρησκεία στην διαμόρφωση της Ευρωπαϊκής ταυτότητας», «Πολιτιστική ταυτότητα και θεσμικός πατριωτισμός» κ.ά.
Ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος της Ελληνικής Αριστεράς (ΕΑΡ) υπήρξε υπεύθυνος οργανωτής του 3ημερου συνεδρίου στην Θεσσαλονίκη με θέμα «Αριστερά και Εκκλησία στην Ελλάδα σήμερα» (1988).

Σπουδές

Πανεπιστημιακές σπουδές στην Αρχιτεκτονική σχολή Βενετίας (1970-1976).

Ανακηρύχθηκε διδάκτορας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, 2004. Τίτλος της διατριβής του: «Η οικουμενικότητα της Ορθοδοξίας. Προβλήματα και προοπτικές στην μεταπολεμική Ελλάδα(1948-2000)» { THE ECUMENICITY OF ORTHODOXY . Problems and Perspectives in Postwar Greece (1948-2000).}

Δημοσιεύσεις

Δημοσιεύει στον τοπικό και πανελλήνιο τύπο διάφορα άρθρα και μελέτες για την αποκέντρωση και την ανάπτυξη.

Αρθρογραφεί στον ημερήσιο και περιοδικό τύπο, αλλά και σε έντυπα της Ιταλίας, για θέματα γύρω από τις σχέσεις Εκκλησίας – Κράτους, αριστεράς και ορθοδοξίας και παρουσίας της ορθοδοξίας στην Ευρώπη και τα Βαλκάνια, όπως επίσης για θέματα που έχουν σχέση με το Άγ. Όρος (τεχνικά έργα, χωροταξία, προστασία περιβάλλοντος).

Επιμελήθηκε όλες τις εκδόσεις των πρακτικών των Γενικών Συνελεύσεων της «Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας».

Γλώσσες

Ιταλικά , Αγγλικά

Related Articles

Back to top button