ΜΙΛΑΝΟ, 28 – 29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο. ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Συνέδριο με θέμα: «Χριστιανική Ζωή και πολιτική εξουσία», Μιλάνο, 28-29 Αυγούστου.
Συνέδριο με θέμα: «Οι κοινωνικές συγκρούσεις και θρησκεία στη Μεσόγειο», San Gimiano, , 30 Αυγούστου -1 Σεπτεμβρίου.
Αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) υπό τον Γενικό της Γραμματέα βουλευτή κ. Αναστάσιο Νεράντζη, με την συμμετοχή των Συμβούλων Δρ.-α Κώστα Μυγδάλη και καθ. Valery Alexeev, συμμετείχε στο συνέδριο με θέμα: «Χριστιανική ζωή και πολιτική εξουσία», που διοργανώθηκε από κοινού από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και Παπικό Πανεπιστήμιο Antonianum (Ρώμη) (Pontificia Universita Antonianum) με αφορμή τα 1700 χρόνια από το διάταγμα Μεδιολάνων και το οποίο φιλοξενήκε στο Καθολικό Πανεπιστήμιο Ιερής Καρδίας του Μιλάνου. (Universita Cattolica del Sacro Cuore di Milano). Ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. παρουσίασε εισήγηση επί του κεντρικού θέματος.
Μετά τη λειτουργία σε Καθεδρικό Ναό του Μιλάνου, η αντιπροσωπεία είχε συνάντηση με τον Καρδινάλιο του Μιλάνου κ. Angelo Scola, τον οποίο ενημέρωσε για τη δράση της Δ.Σ.Ο. και επέδωσε αναμνηστικό δώρο.

2016_Athos_1

Το δεύτερο συνέδριο με θέμα: «Οι κοινωνικές συγκρούσεις και θρησκεία στη Μεσόγειο», πραγματοποιήθηκε στο (Φλωρεντία) στο πλαίσιο του Summer School (Θερινής Σχολής του Κέντρου για την Έρευνα για τις Σύγχρονες Θρησκείες), όπου η αντιπροσωπεία παρουσίασε εισηγήσεις και είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο της πόλης καθώς και το Προεδρείο του Κέντρου και τους ευχαρίστησε για την πρόσκληση και τη φιλοξενία.

2016_Athos_1

Related Articles

Back to top button