ΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗ (ΟΥΚΡΑΝΙΑ), 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Στρογγυλό τραπέζι: «Προβλήματα παγκοσμιοποίησης και Χριστιανικός πολιτισμός» | Μαριούπολη (Ουκρανία) | 26 Οκτωβρίου 2012
Neratzis_Sablin
Από 25 έως 27 Οκτωβρίου 2012 η ηγεσία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) βρέθηκε στην Μαριούπολη (Ουκρανία), όπου συμμετείχε σε «στρογγυλό τραπέζι», που διοργανώθηκε από την Δ.Σ.Ο. από κοινού με τη δημοτική αρχή της πόλης. Το θέμα που συζητήθηκε ήταν: «Προβλήματα παγκοσμιοποίησης και Χριστιανικός πολιτισμός».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κτήριο του Κρατικού Πανεπιστημίου της Μαριούπολης και την επίσημη έναρξη του «στρογγυλού τραπεζιού» κήρυξαν ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. κ. Sergei Popov και ο Δήμαρχος της Μαριούπολης κ. Yu.Khotlubei.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. βουλευτής κ. Αναστάσιος Νεράντζης, ο οποίος και ομίλησε, ο Βουλευτής της Κρατικής Δούμα και Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνούς Πολιτικής της Δ.Σ.Ο. κ. Dmitry Sablin, καθώς και το μέλος του Ουκρανικού κοινοβουλίου κ. A.Belyi.
Ομίλησαν επίσης η Αναπληρωτής Γενική Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. κ. Ειρ. Δούρου (Ελλάδα) και οι Σύμβουλοι της Δ.Σ.Ο. καθ.κ.V.Alexeev (Ρωσία) και  Δρ. Κ. Μυγδάλης ενώ τον λόγο έλαβαν βουλευτές-μέλη της Δ.Σ.Ο. από Ουκρανία, Πολωνία, Ελλάδα, επιστήμονες καθώς και  εκπρόσωποι κλήρου.
Μετά τη λήξη της εκδήλωσης ο Δήμαρχος της πόλης παρέθεσε δεξίωση προς τιμή των συνέδρων.
Η ηγεσία της Δ.Σ.Ο. επισκέφθηκε το δημαρχείο της πόλης, τον υπό κατασκευή καθεδρικό ναό, καθώς και την ομοσπονδία Ελληνικών κοινοτήτων της Ουκρανίας.
Ας σημειωθεί ότι τα έξοδα της εκδήλωσης ευγενώς προσέφερε ο βουλευτής της Κρατικής Δούμα και Προέδρος της Επιτροπής Διεθνούς Πολιτικής της Δ.Σ.Ο. κ. Dmitry Sablin.

Related Articles

Back to top button