ΛΙΒΑΝΟΣ, 2 – 5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017. ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο.

Αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) υπό τον Γενικό της Γραμματέα βουλευτή κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη, τον βουλευτή από τη Βουλγαρία Vasil Antonov, μέλος της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο., τον Βουλευτή από το Λίβανο και Εισηγητή της Επιτροπής Κανονισμού της Δ.Σ.Ο. κ. Ghassan Moukheiber και τους συμβούλους της Δρ. Κώστα Μυγδάλη και καθ. Valery Alekseev, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Λίβανο από τις 2 μέχρι και 5 Ιουνίου 2017.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης η αντιπροσωπεία της Δ.Σ.Ο. είχε συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Λιβάνου κ. Michel Aoun, με τον Πρωθυπουργό του Λιβάνου κ. Saad Rafik Hariri, με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου κ. Nabih Berri καθώς και με τους προκαθήμενους των Εκκλησιών στο Λίβανο και τον Μακ. Πατριάρχη Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννη.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κοινοβουλευτική επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου του Λιβάνου παρουσία άλλων βουλευτών μελών της αντιπροσωπείας του Λιβάνου στη Διακοινοβουλευτική Ένωση των Κρατών Μελών της Ισλαμικής Συνεργασίας (P.U.I.C.).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Επίσης, συναντήθηκε με εκπροσώπους των χριστιανικών οργανώσεων και με χριστιανούς πρόσφυγες από το Ιράκ και τη Συρία και άκουσε τους προβληματισμούς τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.
Σε όλες τις συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας ο Γενικός Γραμματέας βουλευτής κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης επεσήμανε τον σκοπό της Δ.Σ.Ο. που είναι η κατανόηση και ο διάλογος μεταξύ ανθρώπων διαφορετικών θρησκευτικών, πολιτιστικών και κοινωνικών πεποιθήσεων καθώς και η συνύπαρξη μέσα σε ένα περιβάλλον κατανόησης και αλληλοσεβασμού.
Υπενθύμισε επίσης ότι η Δ.Σ.Ο. από την πρώτη στιγμή έχει καταδικάσει το τραγικό γεγονός της απαγωγής των δύο μητροπολιτών και της εξαφάνισής τους, και δήλωσε τη συμπαράσταση της Δ.Σ.Ο. στις προσπάθειες που συνεχίζονται για την εύρεσή τους.

Λίβανος, 2 – 5 Ιουνίου 2017. Επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Δ.Σ.Ο. pdf30

Related Articles

Back to top button