ΚΡΗΤΗ, 9 – 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2016. ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΑΒΟ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΜΕ ΘΕΜΑ: «ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΣΕ ΜΕΤΑΒΑΣΗ: ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ – ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ;»

Διεθνές συνέδριο για τον Αραβο-Ευρωπαϊκό Διάλογο με θέμα: «Κοινωνίες σε Μετάβαση: Ενεργοί Πολίτες – Που μπορούν να κάνουν τη διαφορά;» έλαβε χώρα στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, στο Κολυμπάρι Χανίων, 10 – 13 Μαρτίου 2016.
Στο συνέδριο συμμετείχε ο Επικεφαλής της Συντονιστικής Επιτροπής Συνεργασίας της Δ.Σ.Ο. με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης, συνοδευόμενος από τον σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. κ. Κώστα Μυγδάλη. Στο συνέδριο συμμετείχαν έγκριτοι ομιλητές από διάφορα αραβικά κράτη καθώς και χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην εισήγησή του ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στους δεσμούς που υπάρχουν ανάμεσα στον αραβικό κόσμο και τους Ευρωπαϊκούς λαούς καθώς και στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί ανάμεσα σε αυτές τις δύο οντότητες στη σημερινή ιστορική συγκυρία. Πιο εξειδικευμένα αναφέρθηκε στη διάσταση του προσφυγικού ζητήματος και το πώς αυτό επηρεάζει σήμερα τον αραβικό κόσμο και την Ευρώπη και εξέθεσε αναλυτικά τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Δ.Σ.Ο. προς την κατεύθυνση της ενθάρρυνσης του διαθρησκευτικού διαλόγου, της καταδίκης της θρησκευτικής μισαλλοδοξίας και των διώξεων των χριστιανικών πληθυσμών στη Μέση Ανατολή.
Συμμετοχή στο Διεθνές συνέδριο για τον Αραβο-Ευρωπαϊκό διάλογο με θέμα: «Κοινωνίες σε Μετάβαση: Ενεργοί Πολίτες – Που μπορούν να κάνουν τη διαφορά;» στην Ορθόδοξη Ακαδημία Κρήτης, 9 – 12 Μαρτίου 2016. pdf30

Related Articles

Back to top button