ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, 2 – 5 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013.

Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων των Επιτροπών της Δ.Σ.Ο., διημερίδα με θέμα: «Η κοινωνική διάσταση των μονοθεϊστικών θρησκειών», Κωνσταντινούπολη, 2 – 5 Μαρτίου 2013

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) διοργάνωσε διημερίδα με θέμα: «Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΘΕΪΣΤΙΚΩΝ  ΘΡΗΣΚΕΙΩΝ» στις 3 και 4 Μαρτίου ε.ε., στην Κων/πολη.

Την έναρξη των εργασιών της διημερίδας κήρυξε η Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ενώ ομίλησαν Βουλευτές και Ευρωβουλευτές, αντιπρόσωποι των Ορθοδόξων και Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών, Θεολογικών σχολών και άλλοι διανοούμενοι.

Φωτογραφία από τη διημερίδα

201303021

Στις εργασίες συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο, Ρώσος βουλευτής κ. Sergei Popov, ο Γενικός Γραμματέας της, έλληνας βουλευτής κ. Αναστάσιος Νεράντζης και βουλευτές, μέλη της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. από Αίγυπτο, Αρμενία, Γεωργία, Ελλάδα, Καζακστάν, Κύπρο, Λευκορωσία, Πολωνία, Ρωσία και Σερβία.

Η συνεδρίαση άλλωστε της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων των Επιτροπών της Δ.Σ.Ο. έλαβε χώρα το Σάββατο 2 Μαρτίου, ενώ την Κυριακή το πρωί οι συμμετέχοντες βουλευτές συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία στον Πατριαρχικό Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου στο Φανάρι και είχαν συνάντηση κοινού ενδιαφέροντος  με την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ενώ αντηλλάγησαν αναμνηστικά δώρα.

Φωτογραφία από το συνέδριο

201303022

Τα μέλη της Δ.Σ.Ο., κατά την παραμονή τους στην Κων/πολη, είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Θεολογική Σχολή της Χάλκης όπου ξεναγήθηκαν στους χώρους της Σχολής και  είχαν συνάντηση με τον  Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Χάλκης, Καθηγητή Πανεπιστημίου, Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Προύσης κ. Ελπιδοφόρο. Ο Πρόεδρος, μάλιστα, της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. κ. Sergei Popov είχε την ευκαιρία ομιλώντας προς κληρικούς εξ Ελλάδος οι οποίοι παρακολουθήσαν σε χώρους της Σχολής ανάλογο σεμινάριο, να εκφράσει την μόνιμη στήριξη της Δ.Σ.Ο στο αίτημα για την επαναλειτουργία της Σχολής.

Φωτογραφία από την Θεολογική Σχολή της Χάλκης
201303023

Επιλέξτε για να κατεβάσετε το πρόγραμμα της διημερίδας σε μορφή PDF  pdf30   σε μορφή DOC   word30
Επιλέξτε για να παρακολουθήσετε την τελετή έναρξης   play
Αποτίμηση της διημερίδας σε μορφή PDF  pdf30  DOC   word30
Κείμενο συμπερασμάτων σε μορφή PDF  pdf30 DOC  word30

Related Articles

Back to top button