ΚΑΪΡΟ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ – 2 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014.

Επίσκεψη στο Κάιρο της Αιγύπτου πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της Δ.Σ.Ο. (28 Φεβρουαρίου – 2 Μαρτίου 2014) αποτελούμενη από: τον Γενικό Γραμματέα της Δ.Σ.Ο., Μέλος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αναστάσιο Νεράντζη, τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο., Μέλος της Ρωσικής Κρατικής Δούμα κ. Sergei Popov, το Mέλος της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο., Μέλος του Κοινοβουλίου του Σουδάν κ. Joseph Iskander, το Μέλος της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Δ.Σ.Ο., Μέλος του Νομοθετικού Συμβουλίου της Παλαιστίνης κ. Fuad Kokaly και τους δυο Συμβούλους της Δ.Σ.Ο. Δρ. Κώστα Μυγδάλη και καθ. Valery Alekseev.

Η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με την Αυτού Αγιότητα τον Πάπα και Πατριάρχη της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας κ.κ. Tawadros (Θεόδωρο) Β´ στην έδρα του, στο Πατριαρχείο και είχε μακρά συζήτηση για τα προβλήματα που απασχολούν τους χριστιανούς της Αιγύπτου αλλά και ενημέρωσε την Αυτού Αγιότητα για τις δραστηριότητες της Δ.Σ.Ο. Ιδιαίτερα, μάλιστα, για αυτές που αφορούν την προστασία των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής.

kairo5001

kairo5002

cairocoftis

cairokoptes

Επίσης, η αντιπροσωπεία επισκέφθηκε τον έξαρχο του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στο Κάιρο, Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Μέμφιδος κ. Νικόδημο και συζήτησε μαζί του θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

kairo5003

Το Σάββατο, 1 Μαρτίου, το απόγευμα,  η αντιπροσωπεία της Δ.Σ.Ο. συναντήθηκε με τους Κόπτες Βουλευτές της προηγουμένης κοινοβουλευτικής περιόδου, με εκπροσώπους των εκκλησιών και των χριστιανικών κοινοτήτων της Αιγύπτου.

Κατά την συνάντηση αυτή ο Σεβασμιώτατος Επίσκοπος Paula, μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του νέου συντάγματος της Αιγύπτου, ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για τα καινοτόμα στοιχεία του νέου αιγυπτιακού συντάγματος, το οποίο ψηφίσθηκε με μεγάλη πλειοψηφία πριν από λίγο καιρό.

Η Δ.Σ.Ο. προέτρεψε τους βουλευτές να ξανασυμμετάσχουν στις νέες εκλογές ώστε να υπάρχει στο νέο κοινοβούλιο μια ισχυρή διακομματική φωνή στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Related Articles

Back to top button