Γενεύη, 14 Δεκεμβρίου 2010

Συνάντηση της αντιπροσωπείας της Δ.Σ.Ο. με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Αιδ.Δρα Olav Fykse Tveit.

Geneva2010_2

Επίσκεψη εργασίας πραγματοποίησε στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Εκκλησιών αντιπροσωπεία της Δ.Σ.Ο. υπό τον Αναπληρωτή Γραμματέα βουλευτή κ. Αναστάσιο Νεράντζη με συμμετοχή των βουλευτών κκ: Μιχαήλ Παντούλα, Επικεφαλής Ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Δ.Σ.Ο., Konstantin Zatulin, Πρόεδρου της Επιτροπής Διεθνούς Πολιτικής της Δ.Σ.Ο., κ. Mkrtych Minasyan Μέλους της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. καθώς και Κώστα Μυγδάλη, Συμβούλου της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. Η επίσκεψη, μάλιστα, πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της ανάληψης καθηκόντων του Γενικού Γραμματέα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών Αιδ.Δρα Olav Fykse Tveit. Ο Δρ. Tveit παρουσίασε τους σκοπούς και τη δράση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών και επισήμανε ότι η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) μπορεί να αποτελέσει πολύτιμος συνεργάτης στην επίτευξη των σκοπών του οργανισμού. Εκ μέρους της Δ.Σ.Ο. παρουσίασε τους στόχους της οργάνωσης καθώς και την ετήσια δραστηριότητά της ο Αναπληρωτής Γραμματέας κ. Αναστάσιος Νεράντζης, επισημαίνοντας ότι οι σκοποί των δυο μεγάλων οργανισμών συμπίπτουν, αν και η Δ.Σ.Ο. αποτελεί πολιτική και όχι θρησκευτική οργάνωση. Συζητήθηκε ακόμη η δυνατότητα διοργάνωσης κοινών εκδηλώσεων μετά από την εισήγηση του κ. Παντούλα, ενώ ο κ. Ζατούλιν κάλεσε τον Γενικό Γραμματέα να ομιλήσει στην 18η Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο. στο Παρίσι.

Geneva2010_1

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Εκκλησιών Αιδ.Καθ.Δρα Viorel Ionita στα γραφεία του Συμβουλίου καθώς και με τον Διευθυντή του Οικουμενικού Ινστιτούτου του Μποσέ (Château de Bossey) Αιδ.Καθ.Δρα Ioan Sauca και τους Ορθόδοξους φοιτητές του.
Ο κ. Μινασιάν εξήρε το έργο του κέντρου ως χώρο ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των χριστιανικών εκκλησιών.

Related Articles

Back to top button