15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010. ΑΠΕΒΙΩΣΕ Ο Τ. ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο. ΒΙΚΤΩΡ ΖΟΡΚΑΛΤΣΕΒ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 74 ΕΤΩΝ (29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1936 — 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010)

Εκφράζω τα βαθειά μου συλλυπητήρια για το θάνατο του Βίκρωτα Ζόρκαλτσεβ, γνωστού κρατικού και πολιτικού άνδρα της Ρωσίας, ο οποίος επί σειρά ετών είχε αναλάβει την υπεύθυνη θέση του Προέδρου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Ο Βίκτωρ Ιλγίτς συνέβαλλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη της διακοινοβουλευτικής συνεργασίας των κρατών της ανατολικής Ορθόδοξης παράδοσης, ενδυνάμωση του ρόλου της Ορθοδοξίας στον κόσμο, διατήρηση και ανάπτυξη των παραδοσιακών και ηθικών αξιών και ενίσχυση του διαθρησκευτικού διαλόγου.

Οι συνάδελφοι στη Δ.Σ.Ο. θυμούνται την συνεπή και χωρίς συμβιβασμούς δραστηριότητα για την υπεράσπιση των συμφερόντων της κοινωνίας των πολιτών. Στη μνήμα μας πάντα θα παραμείνει ένας ευαίσθητος και πιστός συνάδελφος, έτοιμος πάντα να προσφέρει βοήθεια, να υποστηρίξει με την σοφή συμβουλή και το καλό του λόγο.

Πιστεύω ότι ολοκληρώνοντας τη πορεία του στη γη ο Βίκτωρ Ιλγίτς στάθηκε ενώπιων του ουράνιου υποστηρικτή μας τον Ιησού Χριστού. Είθε ο εύσπλαχνος κύριος να αναπαύσει την ψυχή του στα αναπαυτήρια του ουρανού.

Αιώνια του η μνήμη.

Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας

Σ.Α.Ποπώφ

 


 

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας συμμετέχει ειλικρινά στην οδύνη του Ρωσικού λαού και των οικείων του, για την απώλεια του Βίκτωρα Ζόρκαλτσεφ, κοινοβουλευτικού άνδρα με μακρά και ευδόκιμη θητεία, καθώς και σημαντικές διακρίσεις, ο οποίος διετέλεσε επί μία δεκαετία πρόεδρος της Γενικής Συνελεύσεώς μας, είχε καθοριστική συμβολή στην δημιουργία και εμπέδωση πνεύματος εμπιστοσύνης μεταξύ των Κοινοβουλίων των Χωρών Μελών μας και συνέβαλε δραστικά στην ανύψωση του κύρους της Συνελεύσεώς μας εντός και εκτός Ρωσίας.

 

Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο.

Αναστάσιος Νεράντζης

 


 

Ως επικεφαλής της Ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην Δ.Σ.Ο εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του Βίκτωρος Ζώρκαλτσεφ τέως Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο και παλαιού συναδέλφου της ρωσικής Δούμα.

Ο Βίκτωρ Ζόρκαλτσεφ με την παρουσία του ως επί σειρά ετών επικεφαλής της ρωσικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στην Δ.Σ.Ο αλλά και ως επί σειρά ετών εκλεγμένος πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο, συνέβαλε ουσιαστικά στην εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ των κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών αλλά και στην καταγραφή της Δ.Σ.Ο στα κοινοβουλευτικά δεδομένα της μετασοβιετικής εποχής, ως παράγοντα αλληλοκατανόησης και συνεργασίας.

 

Ο Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας

Μιχαήλ Παντούλας

 


 

Συμμετέχω ολόψυχα στο βαρύ πένθος της οικογένειας του Βίκτωρα Ζόρκαλτσεφ.

Ο Βίκτωρ υπήρξε σημαντικός πολιτικός άντρας της χώρας του. Άνθρωπος του μέτρου, της κοινής λογικής και της πολιτικής σοφίας συνέβαλε με τη σωφροσύνη, τη δύναμη καταλλαγής και την οξυδέρκειά του στην οικοδόμηση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) και τη διεθνή της αναγνώριση.

Όσοι συνεργαστήκαμε μαζί του θα αισθανόμαστε πάντα την αύρα της δυναμικής, αλλά πάντοτε διακριτικής παρουσίας του.

Ο δικαιοκρίτης Θεός να τον κατατάξει «εν χώρα ζώντων, εκεί ένθα οι δίκαιοι αναπαύονται».

Αιωνία του η μνήμη!

 

Στυλιανός – Άγγελος Παπαθεμελής

 


 

Δεχθείτε τα θερμά μου συλλυπητήρια για το θάνατο του αγαπητού Βίκτωρα. Ο Βίκτωρας σημάδεψε θετικά τη δραστηριότητα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας(Δ.Σ.Ο.) χωρίς ποτέ να απαρνηθεί τις ιδέες του.

ΘΑ ΤΟΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

 

Κώστας Μυγδάλης

Σύμβουλος της Δ.Σ.Ο.

 


 

Το Διεθνές κοινωνικό Ίδρυμα για την ενότητα των Ορθοδόξων λαών θρηνεί βαθειά το θάνατο του Ζόρκαλτσεβ Βίκτωρα Ιλγίτς –γνωστή κρατική και δημόσια προσωπικότητα. Ο Βίκτωρ Ιλγίτς μαζί με τον Μακαριστό Πατριάρχη Αλέξιο Β’ και άλλες σημαντικές προσωπικότητες υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του Διεθνούς κοινωνικού Ιδρύματος για την ενότητα των Ορθοδόξων λαών καθώς επίσης μέλος της Διοίκησής του. Είχε αξιόλογη συμβολή στην δημιουργία και ανάπτυξη της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, όντας περίπου μια δεκαετία Πρόεδρός της και όντας Πρόεδρος της Επιτροπής της Κρατικής Δούμα κοινωνικών ιδρυμάτων και θρησκευτικών οργανώσεων από το 1994-2003.

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς κοινωνικού Ιδρύματος για την ενότητα των Ορθοδόξων λαών υπό τον Αγιότατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο εμού προσωπικά, εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στους συγγενείς και στην οικογένεια του Βίκτωρα Ιλγίτς, σε όλους όσους τον γνώριζαν και εργάστηκαν μ’αυτόν τον θαυμάσιο άνθρωπο, αληθινό πατριώτη της Πατρίδας μας, ο οποίος συνέβαλε τα μέγιστα στη στερέωση της κοινωνίας καθώς και την ανάδειξη των Ορθοδόξων αξιών, ο οποίος έκανε πολλά ωφέλιμα και λαμπρά έργα σε διάφορα κρατικές και κοινωνικές θέσεις προς ευημερία της Πατρίδας. Ο αποχωρών από μας Βίκτωρ Ιλγίτς υπήρξε παράδειγμα πραγματικού Ορθοδόξου, του φίλου μας.

Είθε ο Κύριος να αναπαύσει την ψυχή του στα αναπαυτήρια ουράνια. Αμήν!

 

Πρόεδρος του Ιδρύματος

Καθηγητής Β.Α.Αλεξέγιεφ

Related Articles

Back to top button