ΑΘΗΝΑ, ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΠΕΜΠΤΗ, 26 ΜΑΪΟΥ 2016. ΕΚΘΕΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: “ΑΘΩΣ. ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ”.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) με την ευκαιρία του έτους Ρωσίας στην Ελλάδα και Ελλάδας στην Ρωσία αλλά και της χιλιόχρονης παρουσίας Ρώσων μοναχών στο Άγιον Όρος (1016-2016), παρουσίασε την Έκθεση: «Άθως. Το Άγιον Όρος» στη Βουλή των Ελλήνων την Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016.
Η Έκθεση περιλαμβάνει ιστορικό υλικό προερχόμενο από τις συλλογές της Αγιορειτικής Φωτοθήκης της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας με σπανιότατες φωτογραφικές αποτυπώσεις προσώπων και ιστορικών γεγονότων σχετικών με το Άγιον Όρος, εικόνες από την καθημερινή βιωτή, φωτογραφίες Αγίων ασκητών, Πατριαρχών, ηγουμένων, υψηλών επισκεπτών εντός χρονολογικής περιόδου κλιμακούμενης από του 19ου αιώνος μέχρι του εορτασμού της χιλιετηρίδος αυτού (1963). Επίσης, συμπεριλαμβάνει και έκθεση μοναδικών χαρακτικών αποτυπώσεων του Αγίου Όρους εκ της αυτής συλλογής.

2016_Athos_1

Τον εναρκτήριο χαιρετισμό των εγκαινίων της έκθεσης πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης. Στην τελετή εγκαινίων ομίλησε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο, κ. Sergey Popov, ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο κ. Ιωάννης Αμανατίδης, ενώ χαιρετισμό εκ μέρους της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου απηύθυνε ο Θεοφ. Επίσκοπος Αβύδου κ. Κύριλλος και εκ μέρους του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδας κ. Ιερώνυμου ο Θεοφ. Επίσκοπος Θαυμακού κ. Ιάκωβος.
Στην τελετή των εγκαινίων συμμετείχαν μέλη της Δ.Σ.Ο., εκπρόσωποι από ξένα δόγματα, εκπρόσωποι των πολιτειακών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της χώρας.

Αθήνα, Βουλή των Ελλήνων, Πέμπτη 26 Μαΐου 2016. Έκθεση με θέμα: “Άθως. Το Αγιον Όρος”. pdf30
Συλλογή φωτογραφιών photocamera30

Related Articles

Back to top button