ΑΘΗΝΑ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2014. ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ – ΚΕΣΑΜΠ

Δήλωση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) αναφορικά με τα τελευταία γεγονότα στην αρμενοκατοικημένη πόλη της βόρειο-δυτικής Συρίας – Κεσάμπ και τα 12 κοντινά χωριά.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) πληροφορηθείσα για τα τελευταία δραματικά γεγονότα στη βόρειο-δυτική Συρία, ιδιαίτερα στην αρμενοκατοικημένη πόλη Κεσάμπ και τα 12 κοντινά χωριά:
Καταδικάζει τις βιαιοπραγίες και την απέλαση του άμαχου αρμενικού πληθυσμού της πόλης Κεσάμπ,
Εκφράζει την βαθειά ανησυχία και την αγανάκτησή της για την έκνομη εκεί δραστηριότητα ενόπλων ομάδων, οι οποίες βεβήλωσαν την αρμενική εκκλησία της πόλης και κατέστρεψαν αναιτίως τις περιουσίες των ανυπεράσπιστων κατοίκων της,
Απαιτεί σεβασμό προς τις εθνικές και θρησκευτικές μειονότητες της Συρίας,
Καλεί τους βουλευτές, τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της Δ.Σ.Ο., καθώς και τη διεθνή κοινότητα να καταδικάσουν αυτές τις πράξεις κατά του αμάχου πληθυσμού και να λάβουν εκείνα τα μέτρα, που εγγυώνται την ασφάλεια των εκτοπισμένων, την  ακίνδυνη και ασφαλή επιστροφή τους και την παροχή της απαραίτητης ανθρωπιστικής βοήθειας σ’ αυτούς.

Η Δήλωση της Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. για τα τελευταία δραματικά γεγονότα στη βόρειο-δυτική Συρία, ιδιαίτερα στην αρμενοκατοικημένη πόλη Κεσάμπ και τα 12 κοντινά χωριά σε μορφή PDF  pdf30  σε μορφή DOC  word30

Related Articles

Back to top button