Αθήνα, 7 Ιουνίου 2022. Δήλωση της Δ.Σ.Ο. για την τρομοκρατική επίθεση κατά της Καθολικής Εκκλησίας στη Νιγηρία

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) εκφράζει τον αποτροπιασμό και τη βαθιά θλίψη της, για την ειδεχθή και απρόκλητη επίθεση κατά αμάχων πολιτών Χριστιανών κατά το θρήσκευμα στην Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου στην πόλη Owo της Νοτιοδυτικής Νιγηρίας.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, Ημέρα της Πεντηκοστής της Καθολικής Εκκλησίας, που θεωρείται γενέθλιος Ημέρα της Εκκλησίας, ένας χώρος λατρείας στοχοποιήθηκε από θύλακες ριζοσπαστικοποίησης και θρησκευτικού φανατισμού θερίζοντας αδιακρίτως τις ζωές δεκάδων πιστών, περιλαμβανομένων παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων.

Η Δ.Σ.Ο. διαχρονικά καταδικάζει κάθε μορφής τρομοκρατική ενέργεια που στρέφεται κατά θρησκευτικών συμβόλων, μνημείων και χώρων λατρείας και κατά πιστών οποιασδήποτε θρησκείας.

Η Δ.Σ.Ο. εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια προς τον λαό της Νιγηρίας, τους καθολικούς χριστιανούς και τις οικογένειες των θυμάτων και δηλώνει απερίφραστα την υποστήριξή της στις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του τζιχαντιστικού παρακλαδιού της Boko Haram που δραστηριοποιείται κυρίως στο Βόρειο τμήμα της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικανικής Ηπείρου.

pdf30 Αθήνα, 7 Ιουνίου 2022. Δήλωση της Δ.Σ.Ο. για την τρομοκρατική επίθεση κατά της Καθολικής Εκκλησίας στη Νιγηρία    

Related Articles

Back to top button