ΑΘΗΝΑ, 7 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο. ΜΕ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΔΙΑΡΚΗ ΣΥΝΟΔΟ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση της αντιπροσωπίας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) με τη Διαρκή Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου κατά τη διάρκεια της μηνιαίας τακτικής συνεδρίασής της, κατά την οποία προήδρευσε ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος.

Η αντιπροσωπεία της Δ.Σ.Ο. με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα, Δρ. Ανδρέα Μιχαηλίδη αποτελείτο από τον Ρώσο Βουλευτή κ. Sergey Gavrilov, επικεφαλής της Ρωσικής Κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στη Δ.Σ.Ο., τα μέλη της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπίας στη Δ.Σ.Ο. και τους Συμβούλους της Δ.Σ.Ο.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ενημερώθηκε για την 25ετή δραστηριότητα της Δ.Σ.Ο., αντάλλαξε απόψεις και ο Μακ. Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος ανακοίνωσε ότι πρόκειται να συνταχθεί και να επιδοθεί τιμητική επιστολή προς τη Δ.Σ.Ο. “καθώς είναι ο μόνος διακοινοβουλευτικός φορέας που συμβάλλει στην αναγνώριση και προώθηση των αρχών του χριστιανισμού στο χώρο της πολιτικής και του κοινοβουλευτισμού, μέσα στην κοιτίδα σύνθεσης των νόμων και των εξ αυτών διαταγμάτων και στη διατήρηση και παράδοση των αρχών της ταυτότητας και της πολιτισμικής ιδιοπροσωπίας των ορθόδοξων χριστιανών”.


Αθήνα, 7 Ιουνίου 2018. Συνάντηση αντιπροσωπείας της Δ.Σ.Ο. με την Ιερά Διαρκή Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδας pdf30
Συλλογή Φωτογραφιών photocamera30

Related Articles

Back to top button