ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ 15 ΚΑΙ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018. 12Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ (PAM)

Ο κ. Matei-Adrian Dobrovi, Πρόεδρος της Επιτροπής Κανονισμού της Δ.Σ.Ο., Μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Ρουμανίας έλαβε μέρος στην 12η ολομέλεια της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (PAM), οι εργασίες της οποίας πραγματοποιήθηκαν στο Βουκουρέστι. και απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του Γενικού Γραμματέα και του Προέδρου της Δ.Σ.Ο. Κεντρικό θέμα της Συνέλευσης ήταν: “Αντιμετωπίζοντας την εξελισσόμενη απειλή της τρομοκρατίας”. Συζητήθηκαν επιμέρους θέματα, όπως: Οι πολιτικές και εξελίξεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και Βόρειας Αφρικής (MENA), η διευκόλυνση του εμπορίου και στήριξη των επενδύσεων, κλιματική αλλαγή, υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, μετανάστευση και προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Στο μήνυμα που απηύθυνε ο κ. Dobrovie είπε μεταξύ άλλων: «…Η Δ.Σ.Ο. βλέπει εκ προοιμίου θετικά κάθε πιθανή συνεργασία με κάθε άλλο διεθνές πολιτικό forum που τελικά ενδιαφέρεται για την ειρήνη και την συνύπαρξη λαών και ανθρώπων. Αυτό καταδεικνύεται και από τις ήδη υπάρχουσες συνεργασίες της με άλλους διεθνείς θεσμούς όπως το Παναφρικανικό κοινοβούλιο και την Κοινοβουλευτική Ένωση των Κρατών-Μελών του Οργανισμού της Ισλαμικής Συνδιάσκεψης (Κ.Ε.Ι.Σ.).
Η ημερήσια διάταξη της φετινής Γενικής Συνέλευσης του PAM έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ποικιλία στη θεματολογία. Τίθενται επί χάρτου σοβαρά ζητήματα από την πρόκληση της ασύμμετρης απειλής της τρομοκρατίας μέχρι το διεθνές εμπόριο και τις επενδύσεις, την προστασία και προαγωγή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη διαφύλαξη της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής, πάνω από τα οποία η Δ.Σ.Ο. εδώ και αρκετά χρόνια έχει ενσκύψει και έχει θίξει…Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος που δύναμαι να καταθέσω μερικές απόψεις της Δ.Σ.Ο. πάνω στο ρόλο που η Ορθοδοξία μπορεί να παίξει στην παγκόσμια διεθνή συνεργασία που θα προωθήσει το διεθνές κοινό συμφέρον όλων των Κρατών, όλων των λαών. Η Ορθοδοξία μπορεί να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη για την αναμέτρηση με τις προκλήσεις του σήμερα μέσα από τη διάδοση και εμπέδωση των χριστιανικών ιδεωδών και αρετών….».

 

Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου 2018. Συνάντηση με τον Σεβ. Μητροπολίτη Ορθοδόξων Αρμενίων Ελλάδος Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Κεγάμ Χατσεριάν. pdf30

Related Articles

Back to top button