ΑΘΗΝΑ, 3 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021. ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο. ΣΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗ ΝΟΥΝΤΣΙΑΤΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2021. Επίσημη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Αθήνα
«Εν όψει της επίσκεψης του Πάπα στην Ελλάδα, λάβαμε την πρωτοβουλία να ενημερώσουμε τον Εξοχώτατο αποστολικό Νούντσιο στην Αθήνα, για τους στόχους και τις πρωτοβουλίες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι όλοι συμφωνούμε στην ανάγκη συντονισμού των χριστιανών σε κοινές δράσεις για μείζονα ζητήματα οικουμενικού ενδιαφέροντος, όπως είναι η προστασία των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής, αλλά και η διάσωση των χριστιανικών μνημείων από βανδαλισμούς και αυθαίρετες παρεμβάσεις, όπως είναι η απαράδεκτη από κάθε άποψη μετατροπή της Αγίας Σοφίας στην Πόλη σε μουσουλμανικό τέμενος. Επίσης, κοινός βηματισμός μπορεί να βρεθεί και στο ζήτημα της ανάδειξης των χριστιανικών παραδόσεων της Ευρώπης, στο πλαίσιο της συζήτησης για το αύριο της ηπείρου μας και εν γένει της διαμόρφωσης της κοινής μας ευρωπαϊκής ταυτότητας». Τα παραπάνω τόνισε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), Μέλος της Βουλής των Ελλήνων, Δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την ολοκλήρωση της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Αθήνα, όπου συναντήθηκε με τον Νούντσιο του Βατικανού στην Αθήνα, Αρχιεπίσκοπο κ. Savio Hon Tai-Fai. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του Πάπα της Ρώμης κ.κ. Φραγκίσκου στην Ελλάδα.

Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Σύμβουλος της ΔΣΟ Δρ. Κώστας Μυγδάλης, ο Γ.Γ. του διεθνούς θεσμού ενημέρωσε τον επικεφαλής της Πρεσβευτικής Αρχής της Αγίας Έδρας για τις δράσεις της Οργάνωσης σε σχέση με την ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινής γνώμης για το ζήτημα της Αγίας Σοφίας και την έκδοση του Τόμου «Οι Ναοί της του Θεού Σοφίας ανά τον Κόσμο», ο οποίος περιλαμβάνει κείμενα διακεκριμένων επιστημόνων και φωτογραφικό υλικό αφιερωμένο σε 37 εμβληματικούς ιστορικούς ναούς της Αγίας Σοφίας, με πρώτη την Αγία Σοφία Κωνσταντινούπολης.

Επιπλέον, συζητήθηκε η πρόταση για διοργάνωση κοινών εκδηλώσεων Ορθόδοξων και Καθολικών φορέων το 2025, έτος κατά το οποίο το Κοινό Πάσχα όλων των Χριστιανών συμπίπτει με την επέτειο των 1700 ετών από την Α’ Οικουμενική Σύνοδο της Νίκαιας και σε αυτό το πλαίσιο διερευνήθηκαν οι δυνατότητες για περαιτέρω συνεργασία.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος προσέφερε στον Νούντσιο τον τόμο που εξέδωσε η ΔΣΟ με τις αγιογραφίες διεθνούς διαγωνισμού με θέμα την «Ανάσταση του Κυρίου».
Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2021. Επίσημη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Αθήνα
Αθήνα, 3 Νοεμβρίου 2021. Επίσημη επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. στην Αποστολική Νουντσιατούρα στην Αθήνα     pdf30

Related Articles

Back to top button