ΑΘΗΝΑ 24 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο. ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ κ. ΙΩΑΝΝΗ Ι’

Ο επικεφαλής της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) κ. Αναστάσιος Νεράντζης, συνοδευόμενος από τον Σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. κ. Κώστα Μυγδάλη, επισκέφθηκε σήμερα τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Αντιοχείας κ. Ιωάννη Ι΄, ο οποίος βρίσκεται για λίγες ημέρες στην Αθήνα.
2014_10_24_00030a (1)
Ο κ. Νεράντζης, μετέφερε στον Μακαριώτατο, τους χαιρετισμούς και τις ευχές του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. κ. Sergey Popov, και των μελών της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο.
Η συνάντηση αυτή διεξήχθη σε ατμόσφαιρα ειλικρίνειας και κατανόησης. Ο Μακαριώτατος εξέθεσε την δεινή θέση, στην οποία βρίσκονται οι Χριστιανοί, κατ’ εξοχήν δε οι Ορθόδοξοι, στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και ζήτησε την στήριξη του Πατριαρχείου.
Εξ’ άλλου, ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. κ. Νεράντζης ανέπτυξε στον Μακαριώτατο την εν γένει δραστηριότητα της Συνελεύσεως, ιδιαιτέρως δε εκείνην, που αναφέρεται στους Ορθόδοξους Χριστιανούς της Μέσης Ανατολής (σύνταξη ψηφισμάτων και αποστολή τούτων στους διεθνείς οργανισμούς και τις Κυβερνήσεις κρατών – επαφές με προκαθημένους εκκλησιών και Υπουργούς Κυβερνήσεων – σχεδιασμός προσεχών συναντήσεων με την ομάδα εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου για την θρησκεία και την πίστη).
Τέλος, ο κ. Νεράντζης επέδωσε στον Πατριάρχη αναμνηστικό δώρο, με το έμβλημα της Συνέλευσης.
2014_10_24_00048a (1)

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο. ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ κ. ΙΩΑΝΝΗ Ι’ pdf30

Related Articles

Back to top button