ΑΘΗΝΑ, 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019. ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΚΑΤΑ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΩΝ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΣΤΗ ΣΡΙ ΛΑΝΚΑ

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), εκφράζει τον αποτροπιασμό και τη βαθιά θλίψη της, για την ειδεχθή πολλαπλή βομβιστική επίθεση κατά αμάχων πολιτών Χριστιανών κατά το θρήσκευμα στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο (St. Anthony’s Shrine of Colombo) και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο (St. Sebastian’s Church of Negombo), στο Μπατικαλόα (Batticaloa) και άλλες τοποθεσίες της Σρι Λάνκα.

Την περίοδο των εορτών του Πάσχα, ο κόσμος της ειρήνης, της καταλλαγής, της θρησκευτικής συμφιλίωσης και κατανόησης, δέχεται μία αιματηρή επίθεση, θρηνεί εκατοντάδες αθώους πολίτες.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τον λαό της Σρι Λάνκα, τους αδερφούς καθολικούς χριστιανούς και δηλώνουμε απερίφραστα την υποστήριξή μας στις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Καλούμε τους πολίτες όπου Γης, με την δική τους στάση ενάντια σε κάθε μορφή τρομοκρατίας να προστατεύσουν τις ζωές των ανθρώπων που ειρηνικά θρησκεύουν και να αναδείξουν την ενότητά τους απέναντι στην διεθνή τρομοκρατία.

Chamila Karunarathne/Anadolu Agency/Getty Images.

Αθήνα, 21 Απριλίου 2019. Δήλωση για την τρομοκρατική Επίθεση κατά Χριστιανικών Εκκλησιών στη Σρι Λάνκα pdf30

Related Articles

Back to top button