ΑΘΗΝΑ, 17 – 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ, ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο.

Η τακτική συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας, των Προέδρων και Εισηγητών των Επιτροπών της Δ.Σ.Ο., πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 17 – 18 Οκτωβρίου τ.ε. στη Βουλή των Ελλήνων. Στην συνεδρίαση συμμετείχαν βουλευτές από 10 χώρες-μέλη του οργανισμού.

AthensOct 20152

Την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, τα μέλη της Δ.Σ.Ο. συναντήθηκαν με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος εξήρε το πολυσχιδές έργο της Δ.Σ.Ο., υπογραμμίζοντας τη συμβολή της στην προώθηση του διαθρησκειακού διαλόγου, καθώς και στην ανάδειξη των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν χριστιανικές κοινότητες ανά την υφήλιο, ιδιαίτερα δε στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και επισήμανε την ανάγκη να τερματιστούν οι εστίες πολέμου στη Μέση Ανατολή και να αντιμετωπιστούν οι πρόσφυγες της περιοχής υπό το πρίσμα της προστασίας της ανθρώπινης αξίας.

AthensOct 20158

Η συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. έλαβε χώρα στην Αθήνα, με αφορμή τη διεθνή διάσκεψη με θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή», που διοργάνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας από τις 18 ως 20 Οκτωβρίου.

AthensOct 20159

Με την ευκαιρία του ως άνω συνεδρίου η Δ.Σ.Ο. παρέθεσε δείπνο προς τιμή των Προκαθημένων των Αυτοκεφάλων Ορθοδόξων Εκκλησιών και των Αρχαίων Ανατολικών Εκκλησιών, την Κυριακή, 18 Οκτωβρίου, όπου συμμετείχαν και τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. Τους Προκαθημένους, προσφώνησε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. κ. Sergey Popov και ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. κ. Ιωάννης Αμανατίδης, ενώ από μέρους των Προκαθημένων αντιφώνησε ο Παναγιότατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ενεργό και θετικό έργο της Δ.Σ.Ο. στα παγκόσμια και πολιτικο-κοινωνικά δρώμενα.
Αθήνα, 17 – 18 Οκτωβρίου 2015. Συνεδρίαση της διεθνούς γραμματείας, των προέδρων και εισηγητών των επιτρόπων της Δ.Σ.Ο. pdf30
Συλλογή φωτογραφιών photocamera30

Related Articles

Back to top button