ΑΘΗΝΑ, 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009

2009athens1

Κατά τη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων των Επιτροπών της Δ.Σ.Ο. στην Αθήνα, 15 Δεκεμβρίου 2009, αποφασίσθηκαν τα κάτωθι: ποφασίσθηκαν τα κάτωθι:

Α._ Συνεδρίαση της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Δ.Σ.Ο με διοργάνωση αντίστοιχης διημερίδας, με θέμα: «Η έννοια του ‘ξένου’ στην Ορθόδοξη παράδοση». Η διημερίδα θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο του Φιλολογικού Συλλόγου Νίκαιας την Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010 (έναρξη εργασιών το απόγευμα) και την Τρίτη 16 Μαρτίου 2010 (εργασίες πρωί και απόγευμα). Στην διημερίδα θα κληθούν να λάβουν μέρος ως εισηγητές, εκτός από τα μέλη της Επιτροπής, προσωπικότητες από το χώρο της εκκλησίας, της πολιτικής και του χριστιανικού στοχασμού.

Β._ Με αφορμή την επίσκεψη στο Γιοχάνεσμπουργκ (Τετάρτη 7 – Κυριακή 11 Απριλίου 2010) η οποία έχει συνδυαστεί με την εκεί παρουσία του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και τη διοργάνωση ημερίδας, θα επιδιώξουμε συνάντηση με το Προεδρείο του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με την έδρα νεοελληνικών και λατινικών σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστήμιου του Γιοχάνεσμπουργκ, με προτεινόμενο θέμα: «Η συνεργασία των μονοθεϊστικών θρησκειών μπροστά στα σύγχρονα προβλήματα της Αφρικής».

2009athens2

Γ._ Συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Δ.Σ.Ο με διοργάνωση αντίστοιχης ημερίδας με προτεινόμενο θέμα: «Ο εθελοντισμός ως έκφραση κοινωνικής αλληλεγγύης, κατά την Ορθόδοξη Παράδοση». Η συνεδρίαση και ημερίδα προτάθηκε να πραγματοποιηθούν στη Βαρσοβία, Τετάρτη 21 – Πέμπτη 22 Απριλίου2010 και αναμένουμε επιβεβαίωση από το Κοινοβούλιο της Πολωνίας.
Δ._ Συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων των Επιτροπών της Δ.Σ.Ο και παράλληλα συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού της Δ.Σ.Ο με διοργάνωση αντίστοιχης ημερίδας με προτεινόμενο θέμα: «Θρησκευτικές μειονότητες ως στοιχείο πολιτισμικού πλουραλισμού τον καιρό της παγκοσμιοποίησης και των τεχνολογικών επιτευγμάτων». Η πρόταση για τον τόπο διεξαγωγής είναι για τη Δαμασκό, Πέμπτη 13 – Σάββατο 15 Μαΐου 2010 και αναμένουμε επιβεβαίωση από το Κοινοβούλιο της Συρίας.

Ε._ 17η Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο. Θα κατατεθούν αιτιολογημένες προτάσεις στη Γραμματεία για τον τόπο διεξαγωγής έως 15 Ιανουαρίου 2010 και θα πραγματοποιηθεί ειδική μονοήμερη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας τον Φεβρουάριο για να ληφθεί τελική απόφαση. Το κεντρικό θέμα της Γενικής Συνέλευσης θα είναι: «Η συνεισφορά της Ορθοδοξίας στο γίγνεσθαι και την ανάπτυξη της κρατικής υποστάσεως των χωρών του Ορθόδοξου κόσμου».

ΣΤ._ Επαφές με τα Κοινοβούλια της Τσεχίας, Σλοβακίας, Γεωργίας, Μολδαβίας και Φινλανδίας έως το τέλος Ιανουαρίου 2010 και καθορισμός ημερομηνιών επίσκεψης με σκοπό τον ορισμό αντιπροσωπείας για συμμετοχή στη Δ.Σ.Ο.

2009athens3

Ζ._ Επαφές με τους Επισκόπους του Πατριαρχείου Αντιοχείας στη Λατινική Αμερική (Αργεντινή, Βραζιλία, Μεξικό και Χιλή) έως το τέλος Ιανουαρίου 2010 για τον εντοπισμό Ορθόδοξων βουλευτών και καθορισμός ημερομηνιών για την πιθανή αποστολή αντιπροσωπείας της Δ.Σ.Ο.

Η._ Ανανέωση της ιστοσελίδας και του ενημερωτικού δελτίου της Δ.Σ.Ο.

Related Articles

Back to top button