Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Σωτηρόπουλος

Η φωτογραφία “Η σταύρωση του Χριστού – Μεγάλη Παρασκευή”

 1vravio500

Ο Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Σωτηρόπουλος (με κατά κόσμο όνομα Αναστάσιος) γεννήθηκε στην Πάτρα στο νομό Αχαΐας, το Νοέμβριο του 1982. Είναι απόφοιτος της Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής (ΤΕΣ) στον τομέα της μηχανικής, η οποία ειδικεύεται σε “μηχανήματα και συστήματα αυτοκινήτων», είναι επίσης απόφοιτος τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής (ΤΕΕ) στον ίδιο τομέα και ειδικότητα. Τέλος είναι απόφοιτος του Ινστιτούτου Επαγγελματικής Κατάρτισης στον τομέα της «Εκκλησιαστική και Πολιτιστική Κατάρτιση».

Έχει εργαστεί ως ηχολήπτης σε ραδιοφωνικό σταθμό της Πάτρας. Εγκατέλειψε την κοσμική ζωή του στην ηλικία των 19 και εντάχθηκε στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ στο Τρίκορφο Φωκίδος. Σε ηλικία 20 ετών χειροτονήθηκε μοναχός και έλαβε το όνομα Ιωακείμ, προς τιμήν του πατέρα της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Τον Ιανουάριο του 2007 έλαβε το μεγάλο αγγελικό σχήμα, και το Φεβρουάριο του 2007 σε ηλικία 25 ετών χειροτονήθηκε διάκονος. Τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους χειροτονήθηκε ανώτερος ιερέας και έλαβε τον τιμητικό τίτλο του Αρχιμανδρίτη.

Στην ιερά μονή στην οποία ζει, εκτός από τις καθημερινές λειτουργίες που διεξάγει, ασχολείται με λειτουργικά καθήκοντα, όπως η εργασία γραφείου και η φροντίδα των κήπων. Επίσης, του έχουν ανατεθεί καθήκοντα φωτογραφικής και κινηματογραφικής κάλυψης.

Related Articles

Back to top button