ΑΝΤΙΣ ΑΜΠΕΜΠΑ, 16 -20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Συμμετοχή αντιπροσωπείας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) στην 6η Τακτική Συνέλευση του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου.
Ethiopia_3
Μεταξύ 16 και 19 Ιανουαρίου 2012 αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. βουλευτή κ. Μιχαήλ Παντούλα και τα μέλη: κα Katerina Samoilyk, βουλευτή του Ουκρανικού Κοινοβουλίου, Μέλος της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. και τους Συμβούλους της Δ.Σ.Ο. Δρ-α Κώστα Μυγδάλη και καθ. Valery Alexeev, μετέβη στην Αντίς Αμπέμπα, ύστερα από επίσημη πρόσκληση του Προέδρου του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου (ΠΑ.Κ.) Δρ. Idriss Moussa Ndele, προκειμένου να μετάσχουν στην Έκτη Τακτική Συνεδρίαση του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου, οι εργασίες της οποίας πραγματοποιήθηκαν στο συνεδριακό κέντρο των Ηνωμένων Εθνών (UNECA).
Ethiopia_1
Ο κ. Παντούλας απηύθυνε χαιρετισμό κατά την εναρκτήρια πανηγυρική συνεδρίαση του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου (16.1.2012) και είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον κ. MarwickKhumalo, Μέλος του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου, Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου για Συνεργασία, Διεθνείς Σχέσεις και Επίλυση Συγκρούσεων, με τον οποίο συζήτησε το σύνολο των σχέσεων των δύο Οργανώσεων, ενόψει της συνεδρίασης των συσταθεισών Συντονιστικών Επιτροπών Συνεργασίας ΠΑ.Κ. – Δ.Σ.Ο.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας η Αντιπροσωπεία της Δ.Σ.Ο. συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Βουλής της Αιθιοπίας κ. AbadulaGemeda. Κατά τη συνάντηση ο κ. Παντούλας τον ενημέρωσε για τους σκοπούς και το έργο της Δ.Σ.Ο. και συζήτησε μαζί του τη δυνατότητα ένταξης του Κοινοβουλίου της Αιθιοπίας στη Δ.Σ.Ο., συγκροτώντας προς τούτο επίσημη κοινοβουλευτική αντιπροσωπεία. Η κατ’ αρχήν θέση του Προέδρου της Βουλής της Αιθιοπίας υπήρξε θετική.
Ethiopia_2
Τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. συναντήθηκαν, επίσης, με τους Πρέσβεις της Ελλάδας, της Ρωσίας και της Ουκρανίας στην Αντίς Αμπέμπα, τον Έλληνα Μητροπολίτη Αξώμης κ. Πέτρο και τον Πατριάρχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αιθιοπίας κ. Abuna Παύλο.

Related Articles

Back to top button