ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ, 17 – 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010

Στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010, η συνεδρίαση των Μελών της Διεθνούς Γραμματείας και των Προέδρων των Επιτροπών της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.).

Alexandreia_2010_5

Στην συνεδρίαση έλαβαν μέρος εκπρόσωποι κοινοβουλευτικών αντιπροσωπειών, μέλη της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. από την Ελλάδα, Κύπρο, Ρωσία, Αλβανία, Λίβανο, Πολωνία και Λευκορωσία.

Κατά τη συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. συζητήθηκε ο προγραμματισμός και λεπτομερείς οργανωτικές των μελλοντικών δραστηριοτήτων της Δ.Σ.Ο.
Μεταξύ αυτών είναι η επικείμενη υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Κοινοπολιτείας των Ανεξαρτήτων Κρατών (Κ.Α.Κ.), και με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο.

Επιπλέον συζητήθηκε η προσεχή συνεδρίαση της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. στη Βηρυτό όσο και η 18η Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι τον Ιούνιο 2011.
Την Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, τα μέλη της Διεθνούς Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Πατριαρχικό Ναό Οσίου Σάββα του Ηγιασμένου, χοροστατούντος της Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β΄ όπου έλαβε χώρα και η χειροτονία του νέου Επισκόπου Μοζαμβίκης κ. Ιωάννου, συνδέσμου της Δ.Σ.Ο. με την Αφρική.

Related Articles

Back to top button