Αμπιτζάν. 2-5 Μαρτίου 2024. Συμμετοχή στην 18η Σύνοδο της Κοινοβουλευτικής Ένωσης των κρατών μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (PUIC)

Abidjan. 2-5 March 2024. Participation to the 18th Session of the Parliamentary Union of the member states of the Organization of Islamic Cooperation (PUIC)

Κατόπιν πρόσκλησης από το Γενικό Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ένωσης των κρατών μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (PUIC), κ. Mouhamed Khouraichi Niass, η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) εκπροσωπήθηκε από το μέλος της και βουλευτής του Κοινοβουλίου της Ουγκάντας, κ. Theodore Ssekikubo, στην 18η Σύνοδο της PUIC, που πραγματοποιήθηκε στην Εθνοσυνέλευση της Ακτής Ελεφαντοστού στην Αμπιτζάν.

Επισημαίνεται ότι η πρόσκληση για τη συμμετοχή της Δ.Σ.Ο. στη σύνοδο ολομέλειας του μουσουλμανικού διακοινοβουλευτικού θεσμού, απεστάλη στον απόηχο της αλληλογραφίας του Γενικού Γραμματέα της Δ.Σ.Ο., Μάξιμου Χαρακόπουλου, με τον ομόλογο Γενικό Γραμματέα της PUIC, κ. Mouhamed Khouraichi Niass, τον περασμένο Αύγουστο αναφορικά με την από κοινού συνδιοργάνωση συνεδρίου για τη διαθρησκειακή κατανόηση.

Στο περιθώριο της συνόδου της PUIC, ο Αφρικανός ορθόδοξος κοινοβουλευτικός είχε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα της PUIC κ. Mouhamed Khouraichi Niass, καθώς και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της PUIC, κ. Ali Asghar Mohammadi Sijani. Στη διάρκεια αυτής της συνάντησης, ο κ. Ssekikubo επέδωσε στους επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας της PUIC επιστολή – πρόσκληση για τη συμμετοχή τους στο Διεθνές Πολιτικό Συνέδριο της Δ.Σ.Ο., που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 15-17 Μαΐου 2024. Τα στελέχη του κοινοβουλευτικού οργάνου της OIC ευχαρίστησαν τον εκπρόσωπο της Δ.Σ.Ο. και εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να συμμετέχουν στο Συνέδριο της Θεσσαλονίκης.

Related Articles

Back to top button