27Η ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ | ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ, 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2020

Νέος Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. κ. Sergei Gavrilov.

Η 27η Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) διεξήχθη υπό την μορφή τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου. Στη Συνέλευση συμμετείχαν περί τους 85 βουλευτές, επίσημοι εκπρόσωποι κοινοβουλίων, κοινοβουλευτικών ομάδων και μεμονωμένες κοινοβουλευτικές προσωπικότητες. Την κήρυξη έναρξης των εργασιών μετέφερε δια μηνύματος του ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, το οποίο ανέγνωσε ο Γ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιος Μπούρας.

Το μήνυμα του Προέδρου της Ρωσικής Κρατικής Δούμα, κ. Volodin Vyacheslav ανέγνωσε ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. κ. Sergei Gavrilov.

Την Συνέλευση χαιρέτησε η Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης (IPU) κα Gabriela Cuevas Barron.
Ανεγνώσθησαν χαιρετιστήρια μηνύματα από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. David Sassoli, τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου (PAM) κ. Karim Darwish, καθώς και την εκπρόσωπο του Κινήματος των Φοκολάρι στην Αθήνα κα Patrizia Taranto. Το χαιρετιστήριο μήνυμα της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου ανέγνωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, το μήνυμα του Μακ. Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.. Θεόδωρου Β′ ανέγνωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ζάμπιας κ. Ιωάννης, Εκπρόσωπος του και Συντονιστής δραστηριοτήτων της Δ.Σ.Ο. στην Αφρική, σύνδεσμος της Δ.Σ.Ο. με το Παναφρικανικό Κοινοβούλιο, ενώ το μήνυμα του Μακαριωτάτου Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κυρίλλου ανέγνωσε ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Βλαδικαυκάσου και Αλάνιας κ. Λεωνίδας.
Ακολούθησε ο απολογισμός των πεπραγμένων από τον αποχωρήσαντα Γενικό Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. Δρα Ανδρέα Μιχαηλίδη, στον οποίο απονεμήθηκε και ο Σταυρός του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Μάρκου σε αναγνώριση της προσφοράς του στο ανθρωπιστικό και ιεραποστολικό έργο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν εκλογές των νέων Οργάνων της Δ.Σ.Ο. με διετή θητεία. Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. επανεκλέχθηκε ο Ρώσος βουλευτής κ. Sergei Gavrilov, ενώ νέος Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο. εκλέχθηκε ο επικεφαλής της Ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος παρουσίασε το Πρόγραμμα μελλοντικών δραστηριοτήτων της Δ.Σ.Ο.


Ακολούθησαν τοποθετήσεις και ομιλίες των μελών των εθνικών αντιπροσωπειών και σύνοψη των εργασιών της Συνέλευσης.
  27η Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο.
  Συλλογή Φωτογραφιών
  Τα όργανα της Δ.Σ.Ο. (Σεπτέμβριος 2020)
  Το βίντεο της 27ης Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο.

Related Articles

Back to top button