ΤΕΧΕΡΑΝΗ, 24-27 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2018. ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο. ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Σε ανταπόδοση της πρόσκλησης της Κοινοβουλευτικής Ένωσης των κρατών-μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (Κ.Ε.Ι.Σ.), η αντιπροσωπεία της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας υπό τον Γενικό Γραμματέα της Δ.Σ.Ο. Δρ-α Ανδρέα Μιχαηλίδη, με τη συμμετοχή του Προέδρου της Γενικής Συνέλευσης της Δ.Σ.Ο. κ. Sergey Gavrilov και του Σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. Δρ-α Κώστα Μυγδάλη επισκέφθηκαν την Τεχεράνη και συναντήθηκαν με τον νέο Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε.Ι.Σ. κ. Mouhamed Khouraichi Niass και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Κ.Ε.Ι.Σ. κ. Ali Asghar Muhammadi Sijani. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη συνεργασία των δυο κοινοβουλευτικών οργανισμών καθώς και την υπογραφή Συμφώνου συνεργασίας που είχε μονογραφεί το 2005.

 

Σε συνέχεια η αντιπροσωπεία συναντήθηκε με τον Αντιπρόεδρο του Ιρανικού Κοινοβουλίου κ. Ali Motahari και την ομάδα των Χριστιανών βουλευτών.

Τέλος, επισκέφθηκε τον Γενικό Διευθυντή του Κέντρου για το Διάλογο μεταξύ των θρησκειών κ. Mohammad Mahdi Tashkhiri, με τον οποίο συζητήθηκαν θέματα, που αφορούν τη Διεθνή ειρήνη και την συνεργασία των Χριστιανών και Μουσουλμάνων και της ανάγκης συνέχισης διαλόγου.

Ας σημειωθεί ότι κατά τις συναντήσεις, η ηγεσία της Δ.Σ.Ο. πρόσφερε το φωτογραφικό αντίγραφο του χειρόγραφου, που ανήκει στον κώδικα της Μαδρίτης, με τις 574 μικρογραφίες τον Matr. Vitr. 26-2 με τη Σύνοψη Ιστοριών του Ιωάννη Σκυλίτζη. Η συγκεκριμένη αναφέρεται στην Πρεσβεία που έστειλε ο αυτοκράτορας Θεόφιλος στη Βαγδάτη με τον σύγκελλο Ιωάννη (τον Γραμματικό).

Τεχεράνη, 24-27 Σεπτεμβρίου 2018. Επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας της Δ.Σ.Ο. στο Ιράν pdf30
Συλλογή Φωτογραφιών photocamera30

Related Articles

Back to top button