ΜΟΣΧΑ, 17-19 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018. ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο. ΒΟΥΛΕΥΤΗ κ. ΑΝΔΡΕΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Στις 19 Μαρτίου ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) Μέλος της Βουλής των Ελλήνων Δ-ρ κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης συναντήθηκε με την Αντιπρόεδρο της Κρατικής Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας κα Irina Yarovaya καθώς και τους βουλευτές της Κρατικής Δούμα –μέλη στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) οι κκ.: Sergey Gavrilov, Ivan Sukharev, Dmitriy Vyatkin και Konstantin Zatulin. Στη συνάντηση συμμετείχαν και οι δυο Σύμβουλοι της Δ.Σ.Ο. κκ. Κώστας Μυγδάλης και Valery Alekseev. Καλωσορίζοντας την Ελληνική αντιπροσωπεία, η κα Yarovaya, ευχαρίστησε τον κ. Μιχαηλίδη για την επίσκεψη και τη συμμετοχή του με καθεστώς παρατηρητή στις Προεδρικές εκλογές στη Ρωσία. Από τη πλευρά του ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε ότι, κατά την δική του διαπίστωση, η «διαδικασία των εκλογών κυλούσε ομαλά και οι ψηφοφόροι μπορούσαν ελεύθερα να εκφράσουν την γνώμη τους».

Ο κ. Μιχαηλίδης εξέφρασε την επιθυμία να συνεχιστούν και να εμβαθύνουν περαιτέρω οι ήδη υπάρχουσες φιλικές διακοινοβουλευτικές σχέσεις. Διαβεβαίωσε τους βουλευτές, ότι η Ελλάδα στο κυβερνητικό και διακοινοβουλευτικό επίπεδο παραμένει δίοδος επικοινωνίας, η οποία καταβάλλει προσπάθειες για να «εξαλειφθούν οι επιπλοκές μεταξύ Ρωσίας και Ευρώπης».

Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν επίσης οι μελλοντικές δραστηριότητες της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) καθώς και οργανωτικά θέματα.

Η κα Yaravaya υπογράμμισε επιπλέον, ότι η φετινή 25η Γενική Συνέλευση της Δ.Σ.Ο. στην Αθήνα είναι επετειακή και σ’ αυτό το διάστημα η Δ.Σ.Ο. έχει αναδειχθεί σε μια οργάνωση με μεγάλη εμπειρία στο χώρο του κοινοβουλευτισμού και της συνεργασίας και είναι αξιοσημείωτο, ότι οι εκπρόσωποι διαφορετικών πεποιθήσεων κατάφεραν να επεξεργαστούν το σύνολο των αξιών, σημαντικών για όλο τον κόσμο.

 

Μόσχα, 17-19 Μαρτίου 2018. Επίσκεψη του γενικού γραμματέα της Δ.Σ.Ο. βουλευτή κ. Ανδρέα Μιχαηλίδη στη Μόσχα. pdf30

Related Articles

Back to top button