ΒΡΥΞΕΛΕΣ, ΓΕΝΕΥΗ 20 -22 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2001

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΓΕΝΕΥΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο.

Αντιπροσωπεία της Γραμματείας της ΔΣΟ αποτελούμενη από τον Αναπληρωτή Γραμματέα Έλληνα βουλευτή κ. Ν. Κατσαρό (επικεφαλής) και τον κ.Vladimir Medvedev, μαζί με τον σύμβουλο της Γραμματείας κ. V. Alexeev και την υπεύθυνη της Γραμματείας κ. Μήλιου, επισκέφθηκε την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες. Εκεί συναντήθηκε και είχε συνομιλίες με την Επίτροπο αρμόδια πολιτιστικών υποθέσεων κυρία Viviane Reding, όπως και με την Ελληνίδα Επίτροπο κυρία Άννα Διαμαντοπούλου.

Ακόμη συναντήθηκε και συνομίλησε με τον Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωκοινοβουλίου κ. Gracamoura, καθώς και με τον ευρωβουλευτή κ. Manicko, μέλος της Επιτροπής Πολιτισμού του Ευρωκοινοβουλίου. Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον αρμόδιο της Επιτροπής για θέματα Εκκλησιών και Θρησκευμάτων Dr. M. Weninger και τον εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Επίσκοπο Ρηγίου κ. Εμμανουήλ. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι τρομοκρατικές ενέργειες στις ΗΠΑ, τις οποίες η Γραμματεία έχει απερίφραστα καταδικάσει, η διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς χώρες των οποίων μεγάλα τμήματα του πληθυσμού τους βιώνουν την Ορθόδοξη παράδοση και οι στόχοι ΔΣΟ.

Στην συνέχεια η αντιπροσωπεία της Γραμματείας μετέβη στην Γενεύη όπου είχε επαφές και συνομιλίες με μέλη του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, καθώς και με εκπροσώπους του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως και του Πατριαρχείου Μόσχας. Επίσης, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Αιδεσιμότατο Rudiger Noll, Γραμματέα Προγραμμάτων της επιτροπής για την Εκκλησία και Κοινωνία, του Συμβουλίου Ευρωπαϊκών Εκκλησιών.

Ακόμη επισκέφθηκε το Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Chambesy της Γενεύης και είχε συνάντηση με τον διευθυντή του π. Γεώργιο Τσέτση, καθώς και με μέλη του Ορθόδοξου Κέντρου.

Τέλος, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον κ. Γεώργιο Λαιμόπουλο, αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Εκκλησιών, καθώς και με τον Αιδεσιμότατο Dwain Epps, Διευθυντή Προγραμμάτων Δημοσίων Υποθέσεων.

Related Articles

Back to top button