ΑΘΗΝΑ, 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013. ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΩΓΗ ΚΑΛΟΓΡΑΙΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ.

Δήλωση της Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. για την απαγωγή καλογραιών από το Ελληνορθόδοξο Μοναστήρι της Αγίας Θέκλας στην πόλη Μααλούλα της Συρίας.

Η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο) πληροφορήθηκε με έκδηλη αγανάκτηση και βαθιά ανησυχία την νέα βάρβαρη επίθεση που δέχθηκαν οι χριστιανοί της Συρίας από εξτρεμιστικές  ακραίες μουσουλμανικές παραστρατιωτικές ομάδες, δηλ., την απαγωγή καλογραιών από το Ελληνορθόδοξο Μοναστήρι της Αγίας Θέκλας στην πόλη Μααλούλα της Συρίας, άλλως τη βίαιη απομάκρυνσή τους από αυτό.

Η βαρβαρότητα αυτής της ενέργειας επιτείνεται ακόμη πιο πολύ, αν αναλογισθεί κανείς την αθωότητα των καλογραιών, την ιστορικότητα της μονής, το κοινωνικό έργο που επιτελεί, αλλά και το ότι εκδηλώνεται μόλις εφτά μήνες μετά την απαγωγή του Μητροπολίτη Χαλεπίου Παύλου του  Ορθόδοξου Πατριαρχείου Αντιοχείας και του Μητροπολίτη Μάρκου της Συροϊακωβιτικής Εκκλησίας, από τις ίδιες δυνάμεις.

Η Δ.Σ.Ο:

Αποδοκιμάζει έντονα την εγκληματική αυτή ενέργεια

Εκφράζει τη βαθιά της ανησυχία και την αγανάκτησή της για τη νέα αυτή  βαρβαρότητα

Διαδηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη της, προς τους Χριστιανούς της Συρίας και γενικότερα της Μέσης Ανατολής

Αξιώνει επιτακτικά από όλους, το σεβασμό των χώρων λατρείας, των θρησκευτικών θεσμών και του προσώπου των Χριστιανών στη Συρία και

Καλεί τα μέλη της-βουλευτές, αλλά και τις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της, να καταδικάσουν την ενέργεια αυτή, η οποία απειλεί με αφανισμό την παρουσία των χριστιανών στον ευρύτερο χώρο της Μέσης Ανατολής και να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα απελευθερώσεως όλων εκείνων που έχουν απαχθεί, συμπαριστάμενοι στο δοκιμαζόμενο λαό της Συρίας.

Η Αγία Θέκλα στην πόλη Μααλούλα της Συρίας

maalula1

maalula2

Η Δήλωση της Γραμματείας της Δ.Σ.Ο. για την απαγωγή καλογραιών από το Ελληνορθόδοξο Μοναστήρι της Αγίας Θέκλας στην πόλη Μααλούλα της Συρίας σε μορφή PDF pdf30  σε μορφή DOC  word30

Related Articles

Back to top button