ΑΘΗΝΑ, 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2014. ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΘΡΗΣΚΕΙΑΣ Ή ΠΙΣΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΤΗΣ Δ.Σ.Ο.

Ο Ολλανδός Ευρωβουλευτής κ. Πήτερ Βαν Ντάλεν, εκπρόσωπος της ομάδας εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελευθερία Θρησκείας και Πίστεως, συνοδευόμενος από τον σύμβουλο της Ομάδας κ. Leo van Doesburg, είχε χρήσιμη συνάντηση με το Προεδρείο της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), αποτελούμενο από τον Γενικό Γραμματέα αυτής κ. Αναστάσιο Νεράντζη, τον Πρόεδρο της Συνελεύσεως κ. Σεργκέι Ποπώφ και τους συμβούλους κ. Κώστα Μυγδάλη και Βάλερι Αλεξέγιεφ.
2014_Noe_2
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Βουλής των Ελλήνων και διεξήχθη σε εγκάρδια ατμόσφαιρα.
2014__Noe_3
Αφού έγινε ευρεία ανασκόπηση της διεθνούς καταστάσεως, και αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την ανάγκη της περαιτέρω προωθήσεως της θρησκευτικής ελευθερίας, ως καίριου στοιχείου της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ανθρωπίνων δικαιωμάτων της Ε.Ε., ο κ. Βαν Ντάλεν ζήτησε την βοήθεια της Δ.Σ.Ο., κατ’ εξοχήν δε των Ελλήνων αντιπροσώπων σ’ αυτήν, προκειμένου η κίνησή τους αυτή να αναγνωρισθεί ως ειδική ομάδα στο Ευρωκοινοβούλιο (intergroup), κατά τη νέα κοινοβουλευτική περίοδο.
2014_Noe_4

Συνάντηση εκπροσώπου ομάδας εργασίας του Ευρωκοινοβουλίου με το προεδρείο της Διακοινοβουλευτικής Συνελεύσεως Ορθοδοξίας. pdf30

Related Articles

Back to top button