Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2022. Συνάντηση του γενικού γραμματέα της ΔΣΟ με την οργάνωση «Philos Project»

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2022. Συνάντηση του γενικού γραμματέα της ΔΣΟ με τον οργάνωση «Philos Project»
Ο Γενικός Γραμματέας της Δ.Σ.Ο., Δρ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, συνοδευόμενος από τον Σύμβουλο της Δ.Σ.Ο. Δρ. Κώστα Μυγδάλη πραγματοποίησε συνάντηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο με την ηγεσία της Οργάνωσης Philos Project. Εκ μέρους της εν λόγω Οργάνωσης, συμμετείχαν ο πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής, κ. Robert Nicholson, ο αναπληρωτής διευθυντής κ. Luke Moon, η αναπληρώτρια διευθύντρια κα Mariam Wahba και ο κ. Endy Zemenides, εκτελεστικός διευθυντής της ελληνοαμερικανικής ομογενειακής οργάνωσης HALC (Hellenic American leadership council – Συμβούλιο Ελληνοαμερικανικής ηγεσίας). Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2022. Συνάντηση του γενικού γραμματέα της ΔΣΟ με τον οργάνωση «Philos Project»

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο επικεφαλής της Δ.Σ.Ο. καταδίκασε την εργαλειοποίηση της θρησκείας με πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μετατροπή το 2020 της Αγίας Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε τζαμί και ενημέρωσε για την καμπάνια ευαισθητοποίησης της διεθνούς κοινότητας που διεξάγει η Δ.Σ.Ο. Όπως είπε «δεν πρέπει να αφήσουμε αυτήν την παρανομία να αφεθεί στην λήθη. Γιατί τότε ο δράστης εξαχρειώνεται. Θεωρεί ότι όλα του επιτρέπονται. Ελπίζουμε, λοιπόν, αυτή η εκστρατεία να επεκταθεί και αλλού και σύντομα και στις ΗΠΑ». Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2022. Συνάντηση του γενικού γραμματέα της ΔΣΟ με τον οργάνωση «Philos Project»

Παράλληλα, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες για την προστασία των Χριστιανών της Μέσης Ανατολής όπου «δυστυχώς η “αραβική άνοιξη” εξελίχθηκε σε βαρύ χειμώνα για τους χριστιανούς, που κυνηγημένοι από τους φονταμενταλιστές και από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης εγκαταλείπουν τις εστίες τους. Κι αυτό πιστεύουμε ότι είναι ένα πεδίο κοινής δράσης, που έχει πολλά να προσφέρει στην υπηρέτηση του ευγενούς στόχου της επιβίωσης του χριστιανισμού στη Μέση Ανατολή».

Η «Philos Project», η οποία πραγματοποίησε στην Αθήνα το συνέδριό της από 1-3 Οκτωβρίου, έχει ως στόχο την προώθηση της συνύπαρξης διαφορετικών θρησκειών σε χώρες της Μ. Ανατολής, με έμφαση την προστασία των εκεί χριστιανικών κοινοτήτων.

Αθήνα, 3 Οκτωβρίου 2022. Συνάντηση του γενικού γραμματέα της ΔΣΟ με τον οργάνωση «Philos Project»

Related Articles

Back to top button